Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Keto Weekmenu.

Ontdek alle voordelen van Keto door DIRECT te beginnen met ons kant-en-klare weekmenu.

Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.

De Keto Calculator

Het ketogeen dieet is anders dan veel “normale” diëten. Je eet meer vetten maar in calorieën eet je niet veel minder dan normaal.

Maar hoeveel is dat precies? Hoeveel vetten moet je eten en hoe zit het met de eiwitten en koolhydraten?

Hoeveel je mag eten tijdens het ketogeen dieet kun je berekenen met de handige Ketobuddy calculator.

Deze calculator geeft je een goed beeld van de ideale balans tussen koolhydraten, vetten en eiwitten voor het ketogeen dieet. Op deze pagina vind je de Nederlandse versie van de bekende Ketobuddy calculator.

Bereken eenvoudig wat je macro’s zijn voor het ketogeen dieet.

BELANGRIJK: GEBRUIK BIJ HET INVULLEN VAN DE LENGTE IN DE KETO CALCULATOR EEN ‘PUNT’ EN GÉÉN KOMMA, ANDERS KLOPT DE BEREKENING NIET!

Vul je gegevens in

Units

Geslacht

Leeftijdjaar

Gewichtstones lbs

Lengtefeet inches

Activiteitsniveau

Vetpercentage%

Netto koolhydratengram (20 tot 30 gram wordt aanbevolen)

Resultaten

Dit is de hoeveelheid vetten, koolhydraten en eiwitten die je per dag kunt eten. De berekening houdt rekening met de bovenstaande gegevens. Geef aan wat je doel is en je weet direct hoeveel je per dag kunt eten.

Onderhoud

Onderhoud is het niveau waarop je gewicht stabiel blijft. BMR is de afkorting voor de ruststofwisseling, het aantal calorieen dat je lichaam nodig heeft voor de basisfuncties. Dit wordt vermeerderd met de calorieen die je extra verbruikt door beweging en eten.

Je BMR is:1536kcal
Calorie�n te eten:2027kcal
De vetinname:184gram
Netto koolhydratenEiwittenVet
25gram69gram184gram
100kcal275kcal1653kcal
5%14%81%

Doel

Hieronder zie je een aantal mogelijkheden om af te vallen. Voor de beste resultaten wordt een tekort van 10 tot 20 procent aanbevolen.

Klein calorietekort (11%)

Calorie�n te eten:1804kcal
De vetinname:159gram
KoolhydratenEiwittenVet
25gram69gram159gram
100kcal275kcal1430kcal
6%15%79%

Gemiddeld calorietekort (22%)

Calorie�n te eten:1581kcal
De vetinname:134gram
KoolhydratenEiwittenVet
25gram69gram134gram
100kcal275kcal1207kcal
6%17%77%

Groot calorietekort (33%)

Calorie�n te eten:1358kcal
De vetinname:109gram
KoolhydratenEiwittenVet
25gram69gram109gram
100kcal275kcal984kcal
7%20%73%

De resultaten van de berekening verschillen per persoon. Er wordt rekening gehouden met je leeftijd, je calorieverbruik en hoeveel gram koolhydraten je wilt eten.

Wat is mijn vetpercentage?

Het bepalen van je vetpercentage is mogelijk met een huidplooimeter of met een visuele inschatting. Een huidplooimeter is een tang om de dikte van de huidplooi te meten. Door dit op verschillende punten op het lichaam te meten kun je een indicatie krijgen van je vetpercentage.

Aangezien de meeste mensen niet standaard een huidplooimeter in huis hebben wordt er vaker uitgegaan van een visuele vergelijking. Met behulp van de onderstaande foto’s kun je een inschatting maken van je vetpercentage.

Vrouw

vetpercentage vrouw
builtlean vrouw
Afbeeldingen afkomstig van Builtlean

Man

vetpercentage man
builtlean man
Afbeeldingen afkomstig van Builtlean

Hoeveel koolhydraten per dag?

Als je nog geen ervaring hebt met het ketogeen dieet dan wordt 20 tot 30 gram netto koolhydraten per dag aanbevolen. Met dit aantal koolhydraten per dag is het mogelijk om in ketose te raken. Dit netto aantal koolhydraten per dag wordt gebruikt in de meeste onderzoeken naar het ketogeen dieet.

De berekening die op de achtergrond van de calculator uitgevoerd wordt gaat uit van de netto hoeveelheid koolhydraten, niet het totale aantal koolhydraten uit voeding. In dit artikel lees je meer over netto koolhydraten. De netto hoeveelheid koolhydraten is de totale hoeveelheid koolhydraten minus de vezels. Een voorbeeld voor 100 gram amandelen eten (wat erg veel is):

13 gram koolhydraten per 100 gram
6.6 gram vezels per 100 gram
6.4 gram netto koolhydraten per 100 gram

Onderhoudsniveau

Het onderhoudsniveau is gelijk aan je ruststofwisseling plus de energie die je verbruikt door activiteit en eten.

De ruststofwisseling is de energie die je lichaam in rust nodig heeft en wordt ook wel BMR genoemd, de afkorting voor Basal Metabolic Rate. Natuurlijk is je lichaam nooit de gehele dag in rust en daardoor wordt het aantal calorieën verhoogd om tot het onderhoudsniveau te komen.

De energie die je verbruikt door beweging is verdeeld in vijf categorieën, op basis van het boek van Lyle McDonald.

 • Inactief: zittend werk met weinig tot geen sporten (journalist, receptionist)
 • Licht actief: baan met lichte beweging en 1 tot 3 keer licht sporten per week (wandelen en fietsen – verpleegster, docent)
 • Gemiddeld actief: actief werk en 3 tot 5 keer sporten per week (cardio en krachttraining – kok, fabrieksmedewerker)
 • Erg actief: zwaar fysiek werk en vaker dan 5 keer sporten per week (intensieve cardio- en krachttraining – stratenmaker, bouwvakker)
 • Extreem actief: professioneel sporten met dagelijkse hoge intensiteit trainingen (professionele sporters)

Als aanvulling op de fysieke activiteit verbruikt het lichaam ook meer calorieën door het verteren van voedsel. Eiwitten en koolhydraten verbruiken de meeste energie terwijl vetten minder energie verbruiken tijdens de vertering.

Onderhoud resultaten

Na het invullen van de gegevens worden de resultaten automatisch weergegeven. Dit zijn het aantal koolhydraten, vetten en eiwitten die ideaal voor je zijn tijdens het ketodieet.

Deze berekening is een indicatie van wat je nodig hebt als je in gewicht gelijk wilt blijven. Dit betekenen de resultaten.

BMR: dit is je ruststofwisseling.
Calorieën te eten: het aantal calorieën dat je per dag mag eten.
De vetinname: het aantal vetten dat je per dag mag eten (in gram).

Naast de basisinformatie die je wilt weten zie je eronder ook wat de verhoudingen zijn tussen de macronutriënten en ook hoeveel gram eiwitten en koolhydraten je mag eten.

Doel resultaten

Standaard staat bij het doel Afvallen ingesteld. Als afvallen met het ketodieet je doel is dan hoef je verder niets te doen. Bij de berekening wordt uitgegaan van het calorietekort. Hoe groter het calorietekort, hoe sneller je gewicht verliest maar hoe moeilijker het is om het dieet te volgen.

Er worden drie situaties getoond afhankelijk van het calorietekort naar keuze. Bij elk van deze situaties wordt uitgebeeld hoeveel je mag eten. Voor de meeste gebruikers die willen afvallen met het ketodieet is een calorietekort van 10 tot 20 procent de beste optie.

245 gedachten over “De Keto Calculator”

  • De keto calculator op deze pagina is voor het ketogeen dieet bedoeld, één van de populaire koolhydraatarme diëten. Door je gegevens in te vullen weet je exact hoeveel je mag eten tijdens dit dieet.

   Beantwoorden
   • Hallo,ik ben 1.58 m. Mijn gewicht is ongeveer 90 kilo en ik ben een vrouw. Mijn vetpercentage volgens mijn weegschaal is 38.5.
    Hoe zou mijn ketodieet eruit moeten zien? En als je tussendoortjes mag nemen en hoeveel? Bijvoorbeeld aan noten,fruit of iets dergelijks dat kerk vriendelijk is.

    Groetjes Ninon

    Beantwoorden
    • Hoi Ninon,

     Om je behoeften te berekenen is het ook nodig om je leeftijd en activiteitsniveau te weten. Zonder deze gegevens is het lastig om je te kunnen vertellen welke hoeveelheden vet, eiwitten en koolhydraten geschikt zijn voor jouw doelstellingen.

     Als je al deze gegevens invult op de keto calculator dan laat deze je exact zien wat je behoeften zijn. Vervolgens kun je aan de hand van onze Ultieme Keto Voedingslijst bepalen welke voedingsmiddelen je gaat gebruiken om jouw dieet samen te stellen.

     Als je hier hulp bij nodig hebt, laat het ons weten via info@keto.nl 🙂

     Beantwoorden
     • Ik ga vanaf nu beginnen. Maar ik vind het lastig om iets voor het ontbijten te vinden. De reden is dat ik onregelmatig werk.

   • Aboriginals Herben heel laag cholesterol en vaak hartkwaal. Een van de mythes die doorbroken moet worden. Eet verder gezonde vetten omega 3 en 9. Lees lichter van w. Cortvriendt

    Beantwoorden
    • Volgens de keto lijst man/ vrouw van OKL zou voor mijn lengte de minimale eiwit intake 109 gr zijn. Maar bij invullen van keto calculator kom ik op 74 gr Eiwit (EN 25 gr Kh en 128 gr Vet). Hoe verklaar je dit verschil en wat is dan het juiste uitgangspunt voor mij om af te vallen?

     Beantwoorden
     • Hi Jojjanne, heb je de link naar de OKL lijst? Dan kunnen we beter bepalen hoe het kan dat er een verschil is.

     • Met behulp van de calculator kan ik goed in de gaten houden wat mijn macro’s zijn.

      Tot nu toe ben ik 5 kilo kwijt ij 20 dagen en is het totaal geen straf.
      Mijn doel is zo rond de 81 kilo uit te komen. Op dit moment weeg ik 90,9. Ik ben 41 en een man. Is het verstandig om van een gemiddeld tekort naar een zwaar tekort over te stappen?

    • hallo, ik heb zelf ook medicijnen voor de cholesterol na een hartinfarct! ben nu 3 weken met het dieet bezig en na 3 weken moest ik bloedprikken voor de internist, mijn cholesterol was heel netjes zeiden ze in het ziekenhuis, net zoals mijn suiker gigantisch gedaald was en ik al 3 tabletten per dag minder nam dan voor dat ik begon hiermee! de internist was ronduit tevreden met mijn waardes! kan het dus echt aanbevelen

     Beantwoorden
    • Je bent dus net als vele anderen aan de Statines… Verdiep je je er maar eens goed in via b.v. internet en Youtube… Na de schrik mag je me bedanken voor de tip en zul je met dit hardnekkige fabeltje stoppen, net als ik.

     Beantwoorden
     • Hoi Onno, inderdaad is dat schrikken. Ik behoor ook tot de statinegebruikers na een hartinfarct maar m’n cholesterol is nog nooit echt te hoog geweest. Ben nu aan het halveren en hoop er na de volgende controle in februari (diabetes in remissie) helemaal vanaf te zijn.

  • Goedendag, kom er op deze site niet echt uit wat ik nou nodig aan kh om nog 5 kg af te vallen. Help! Ik ben 47- 1.55- nu 53 kg. Dus er hoeft niet veel af maar wil wel graag weten aan hoeveel cal en kh ik me moet houden om af te vallen zonder veeeeel honger

   Beantwoorden
   • Ik ben60 weeg83kilo en162 ben de afgelopen 4 jaar 25 kilo aangekomen heb een traagwerkende schiltklier waar voor ik voor me leven tyrax gebruikt daar me schiltklier niet meer werk ik heb ook een pacmaker verder werk ik 4 dagen per week 32 uur in een winkel maar ik val geen gram af loop de heledag van 8 tot 6 – 1 uur schaft hoe ga ik afvallen ???

    Beantwoorden
    • Hey Marion,

     Wanneer je een traagwerkende schildklier hebt dan is het raadzaam om je calorieconsumptie goed in de gaten te houden. Vanwege je langzamere stofwisseling kun je namelijk sneller een overschot aan calorieën binnenkrijgen. Dit zorgt ervoor dat je aankomt.

     Tegenwoordig kun je op een makkelijker manier bijhouden wat je aan calorieën binnenkrijgt met apps zoals MyFitnessPal, Fitatu of Cronometer. Door jouw voeding bij te houden met deze apps krijg je inzicht in wat je dagelijks aan calorieën binnenkrijgt.

     Beantwoorden
  • Ik vroeg me af of de hoeveelheden macro’s minder worden als je ook intermitterend vast.
   Ik eet 2 maaltijden per dag binnen 8 uur van elkaar en verder niets behalve thee en water.
   Volgens de calculator mag ik 150 gr vet/80 eiwit/10 gr koolhydraten eten … met als doel af te vallen in een rustig tempo.

   Beantwoorden
 1. Hoe precies moet je zijn met de waardes. Volgens de middelste tabel moet/kan ik 1598 calorieën eten, 65 eiwitten en 135 vetten en maximum 30 koolhydraten. Kom er in fitatu niet uit. Kom ik aan mijn eiwitten, zit ik te laag in vetten. Kloppen mijn vetten, zit ik te hoog in eiwitten. Ik wordt gek van het gepuzzel. En ik ben erg zwaar. Waarom dan zoveel vet?

  Beantwoorden
  • Bij het samenstellen van je eetschema gaat het voornamelijk om de hoeveelheid koolhydraten. De vetten zo hoog mogelijk, eiwitten gematigd. Het hoeft niet precies te zijn. De berekening is een indicatie wat het aantal calorieën dat je dagelijkse verbruikt en hoe je dit kunt verdelen in eiwitten, vetten en koolhydraten. Het lichaam heeft echter dagelijks een ander calorieverbruik dus als het niet helemaal uitkomt dan is het geen probleem.

   Beantwoorden
  • Hallo Loes, waarom zoveel vet eten is je vraag, heel simpel. Het lichaam kent maar twee brandstoffen, waar de hersenen op werken, glucose en Vet.

   Als je minder koolhydraten gaat eten, wat heel veel voordelen heeft, moet he dat compenseren met eiwitten en vetten.

   Als je minder koolhydraten gaat eten, raakt de brandstof in de vorm van glucose snel op, waardoor de vetten worden aangesproken, jouw eigen vetten wel te verstaan.

   De beste verhouding van verbranden is: 25% glucose en 75% vet.

   Voorbeeld:

   Ik ben een man van 60 jaar, 1.90 lang, 115.3 kg en ben 28 dagen met Keto bezig.

   Taille in cm: 125
   Taille nu: 112
   Resultaat. – 13 cm in 28 dagen!

   Wat zijn mijn macro’s?

   Koolhydraten 5 gram
   Proteïne. 100 gram
   Vetten. 120 gram

   Aantal calorieën: 1554 per dag = is -35% onder mijn calorieën.

   Hiermee zou ik 3 kg per maand kunnen gaan afvallen.

   Resultaat na 28 dagen:

   Ik ben van 115.3 afgevallen naar 109.1, wat -6.2 kg is!!

   Mijn resultaten zijn werkelijk enorm en ik doe dat onder begeleiding van een huisarts en een Keto gespecialiseerde diëtiste.

   Zij hebben mij gekeerd en uitgelegd, waarom ik juist vet moet eten. Ik had vroeger “honger”, vreetbuien en wilde maar eten. Daarnaast had ik altijd een opgezette buik na het eten en ik voelde mij heel erg moe na het eten van koolhydraten, denk aan brood, pasta, rijst en aardapplen.

   Met Keto heb ik totaal nergens meer last van en ik voel mij heel energiek!

   Hopelijk heb je wat aan dit praktijkvoorbeeld.

   Groetjes

   Christo

   Beantwoorden
  • Dit is een verbeterpunt in de uitleg van de calculator. Een begeleidende tekst met foto’s volgt nog. We kunnen namelijk niet zomaar foto’s van anderen op deze pagina plaatsen. Het vetpercentage kun je meten met een huidplooimeter. Aangezien niemand dit standaard in huis heeft is dit wat lastiger te bepalen. Aan de hand van foto’s van anderen kun je echter een goede inschatting maken van je vetpercentage. Voorlopig kan deze pagina op Builtlean daarbij helpen.

   Beantwoorden
 2. Ik ben zoekende, ingevuld maar snap er niet veel van!! Weet wel van kh hoeveel maar snap niets van hoeveelheid vetten? Welke moet ik aanhouden? Je heb klein, gemiddeld en groot calorieën lijsten!! Help aub. Of kijk ik nu alleen eerst maar naar kh.? Alvast bedankt

  Beantwoorden
  • Bij het ketodieet eet je veel meer vetten dan wat iedereen gewend is. Daarom is de hoeveelheid vetten veel groter dan de hoeveelheid koolhydraten. Als je de gegevens hebt ingevuld dan kun je kiezen uit Afvallen, Aankomen of Aangepast. Als je bijvoorbeeld Afvallen kiest dan kun je uit drie scenario’s kiezen die met percentages aangegeven worden. Hoe groter het percentage, hoe sneller het afvallen gaat maar hoe moeilijker het is om vol te houden. Tenminste, zo ervaren velen dit. Voor een beginner is het verstandig om voor het bovenste scenario te kiezen met het kleinste percentage.

   Beantwoorden
 3. Met de Fitatu ap kom ik wel aan mijn kh maar kom ik niet aan mijn vetten en eiwitten en zit wel weer boven de kcal wat doe ik fout?

  Beantwoorden
 4. Ik eet geen vlees, vis en kaas. Hoe zou ik dan een week planning kunnen maken en welke producten zou ik kunnen gebruiken om dit tekort aan te vullen?

  Beantwoorden
  • Zonder vis en vlees is het keto dieet wat moeilijker te volgen, maar het is te doen. Vooral eieren zijn handig om dan optimaal te gebruiken in je eetschema. Denk hiernaast aan plantaardige oliën, mayonaise, tofu en uiteraard veel groenten. In eerste instantie kun je een lijst maken met alle producten die je wel mag/kunt eten. Vervolgens kun je op basis van deze producten maaltijden bedenken of opzoeken en deze verdelen over de dag.

   Beantwoorden
  • Intermittent Fasting kan gecombineerd worden met het ketogeen dieet, dit werkt juist goed samen. Zo zorgt het ketogeen dieet voor minder eetlust waardoor je gewend raakt om langere perioden niet te hoeven eten. Eigenlijk kun je het ketodieet zien als een manier om te vasten. Je geeft het lichaam geen glucose door geen koolhydraten te eten, met als gevolg dat er ketonen worden aangemaakt. Door vasten te combineren met het ketodieet kun je nog sneller in ketose raken.

   Beantwoorden
   • Hoi is het mogelijk dat jij een soort van begin schema kan maken voor me? Van een week, zodat ik een goede start kan maken! Wil dit zo graag startten maar weet niet goed te beginnen
    Ik zou een te kort willen van 22%
    En1369 kcal eten.
    Ik ben vrouw
    Ik ben 176
    32 jaar
    67 kilo

    Ik wil 6a 7 kilo afvallen maar wel spieren opbouwen. Is dat mogelijk?
    Groetjes Sam

    Beantwoorden
 5. Over dit gedeelte wat je schrijft twijfel ik of ik het goed doe ” De berekening gaat uit van het netto aantal gram koolhydraten, niet het aantal koolhydraten uit voeding. Het netto aantal gram koolhydraten minus de vezels”.

  Ik kijk op de verpakking en neem dat aantal kh mee in mijn berekening. (Wel omgerekend naar mijn hoeveelheid)
  Maar moet ik daar de vezels nog afhalen?
  Ik heb bijvoorbeeld een zakje amandelen, kh 4,7/100 en vezels 13/100
  Kom ik dan voor de telling op negatief 8,3?

  Beantwoorden
 6. De tekst was misschien niet helemaal duidelijk, deze heb ik nu aangepast. Het netto aantal koolhydraten kan niet negatief zijn. Een voorbeeld van de amandelen die ik voor me heb liggen: koolhydraten 13/100, vezels 6.6/100. Stel dat je 100 gram van deze amandelen zou eten dan is het netto aantal koolhydraten 13 – 6.6 = 6.4 gram koolhydraten.

  Beantwoorden
 7. Klopt het dus dat je de koolhydraten moet tellen min de vezels?
  En moet je bij de berekening van vetten nog rekening houden met verzadigde en onverzadigde? of is het aantal vetten wat je moet eten volgens de berekening gewoon het totaal aan vetten?

  Beantwoorden
  • Aan de hand van de afbeeldingen op deze pagina kun je een inschatting maken van je vetpercentage. Als je het precies wilt (laten) uitrekenen dan is een huidplooimeter een eenvoudige optie.

   Beantwoorden
 8. Beste Michael, mijn BMR is 1525, vetpercentage 35%, netto koolhydraten 20. Klein calorie tekort 11%, Calorieen te eten:1642 kcal, vetinname 143.
  Masr hoe veel vet geeft een avocado bijvoorbeeld, een ei, hoeveel kcal een stuk wortel?

  Beantwoorden
 9. Nog even een andere vraag. Ik mag dus zoveel eiwitten en vetten eten als ik wil?

  En hoe zit het groenten? Pastinaak heeft veel meer j
  kcal dan sla bijvoorbeeld?
  Groet

  Beantwoorden
  • Bij het invullen van de calculator zie je als resultaat hoeveel eiwitten, vetten en koolhydraten je mag eten (in gram per dag). Groenten zijn essentieel om te eten. De koolhydraten die je wel mag eten tijdens het ketodieet zijn voornamelijk afkomstig uit groenten. Op deze pagina staat een lijst met groenten die weinig koolhydraten bevatten.

   Beantwoorden
 10. Goedenavond, Hoe kan ik het ketogeen dieet, dat ik volg voor mijn epilepsie, combineren met een cholesterolverlagend dieet? Wat mag ik dan eten? Ik bak nu veel met amandelmeel en zoetstof. Ik heb ook een glutenvrij dieet en een latex-allergie. Ik hou niet van eieren Hebt u tips?

  Beantwoorden
 11. Hallo,

  Ik ben onlangs begonnen met het keto dieet for so far so good. Ik val af en het bevalt me wel. Ik heb alleen één vraag: ik verlies op het moment veel spiermassa, hoe kan ik dit voorkomen? Ik houd me aan de juiste verhoudingen zoals in de keto calculator. Wel zit ik op een gemiddeld calorie tekort.

  Graag verneem ik een reactie,

  Groeten,

  Tom

  Beantwoorden
  • In het begin kan het erop lijken dat de spiermassa afneemt. Dit komt doordat het glycogeen opgemaakt wordt, dit bevindt zich in de lever en spieren. Verder neemt ook het vocht af in je lichaam doordat koolhydraten veel vocht vasthouden. Zo lijkt het erop dat de spiermassa afneemt maar dat is meestal niet het geval. De spieren lijken “platter” maar dat is nog geen verlies van spiermassa. Eventueel kun je eiwitten verhogen en de vetten iets verminderen aangezien je meer eiwitten nodig hebt als je veel sport.

   Beantwoorden
 12. Ik zit teeds te hoog in eiwitten en veel te laaag in vetten. Koolhydraten wel goed. Wat gebeurt er dan? Kom ik zo niet in ketose of val ik minder af? Is te veel eiwitten slecht voor je, ga ik met te weinig vet spierweefsel afbreken?

  Beantwoorden
  • Bij Keto moet je in de gaten houden dat de koolhydraten een regel zijn, dus daar ga je niet overheen. De eiwitten een richtlijn, daar probeer je zo dicht mogelijk bij te komen. Wat betreft de vetten; je eet genoeg vetten totdat je vol zit, met je onderhoudsgrens als de boven grens. M.a.w. De hoeveelheid vetten die je zou moeten eten wanneer je op je gewicht wil blijven, is je max. Wanneer je af wil vallen hou je de getallen voor groot calorietekort en klein calorie tekort als grenzen aan. Dus je probeerd je richtlijn te volgen, maar gaat iig niet onder het vetpercentage van het grote calorie tekort en niet boven de grens van het kleine calorie tekort. Met dit als richtlijn ga je zeker geen spierweefsel in energie omzetten en gebruik je je eigen lichaamsvet als energiebron en val je dus altijd vet af! (Let wel op dat je gewicht daardoor niet altijd minder is! Ikzelf ben met het Keto dieet in vetmassa in een half jaar van 27% naar 21% gegaan maar doordat ik wel mijn spiermassa ben blijven trainen en dus in spiermassa omhoog gegaan ben op dezelfde 58 kilo gebleven gedurende deze hele periode. Op dit moment eet ik nog steeds keto, maar nu de percentages om op deze lichaamssamenstelling te blijven. Vooral de eindeloze energie die met deze manier van eten heb is het meer dan waard!)

   Wat betreft een andere vraag die ik hier een paar keer voorbij zie komen; wat wel en wat niet te eten, even googelen op Keto diet en je krijgt lijsten te over, ook een goed Keto kookboek is heel verhelderend. Dan snap je ook gelijk hoe je de lekkerste gerechten kan maken binnen het Keto dieet!

   Wat betreft het vetpercentage; het is echt heel handig om in een weegschaal te investeren die lichaamsvet kan meten, en dan liefst een die via zowel handen als voeten meet. Ze zijn niet super accuraat maar geven wel een goeie indicatie. Wanneer je daarnaast een fysiotherapeut raadpleegt voor een halfjaarlijkse vetmeting, dan heb je een behoorlijk goede richtlijn.

   Als laatste puntje, voor je lichaam echt overgestapt is kan het 3 tot 10 dagen duren. Je verliest in het begin, net als bij ieder ander dieet vooral heel veel water! Je merkt het vanzelf wanneer je niet meer iedere tien minuten naar de wc moet rennen, dat je lijf echt omgeschakeld is en je dus echt je eigen vet gaat gebruiken. Omdat je zoveel water verlies moet je je electrolyten echt op peilhouden, dus Magnesium en Kalium bijslikken is belangrijk net als voldoende zout (natrium) in je eten. Daarnaast kan het even duren voor je door hebt hoe je toch al je vitaminen binnen moet krijgen binnen de gestelde koolhydraat grens, dus multivitaminen erbij nemen voorkomt dat je een tekort oploopt! Ook je ontlasting kan in de eerste weken echt van slag zijn. Dit hersteld na een aantal weken vanzelf.

   Beantwoorden
 13. Ik heb de luxe dat ik zelf niet kook, maar er voor me gekookt wordt. Ik weet dat alles gezond is enzo, er wordt niet met troep gekookt, maar ik kan onmogelijj inschatten hoeveel vet/eiwit/koolhydraten er in elke hap zitten. Ik ga er wel van uit dat ik de carbs herken, dus die vermijd ik zo veel mogelijk. Maar eiwit/vet? Ik heb wel olie als eigen supplement (MCT in de koffie). Op welke manier kan ik het beste gaan keto’en?

  Beantwoorden
  • Als je de koolhydraten beperkt dan moet dit geen probleem zijn. Er zijn weinig onderzoeken over ketose in combinatie met een calorie overschot dus veel meer kan ik er niet over vertellen. Gewicht verliezen is dan niet mogelijk, in ketose komen wel lijkt me.

   Beantwoorden
  • Volgens mij is ketogeen eten tijdens borstvoeding niet toegestaan. ..omdat er afvalstoffen in de moedermelk terecht komen… pin me er niet op vast. ..maar lees je even goed in….

   Beantwoorden
 14. Bij dit dieet moet je dus veel vetten eten. Maar wat is dan de verhouding tussen verzadigd en onverzadigd vet? In de app zie dat ik toch altijd rond de 40 gram verzadigd zit en lees elders dat dit eigenlijk aan de hoge kant is. Heb ook clverhoogd cholestorol, hier medicijnen voor. Zijn deze vetten dan wel goed voor me?

  Beantwoorden
 15. Ik doe 3 dgn in de week aan krachttraining. Is het goed als ik de eiwitten dan verhoog tot 1,8 Gr p/kg lichaamsgewicht? Of maakt dat niet uit?

  Gr

  Beantwoorden
  • Het is dan inderdaad beter om de eiwitten te verhogen. Dit verandert de verhouding van de e/k/v, waardoor de calculator niet werkt. Deze gaat van een andere verhouding uit. Met 1,8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht neemt de dagelijkse hoeveelheid vetten af (eiwitten meer, koolhydraten gelijk betekent minder vetten).

   Beantwoorden
   • Hè Michel..

    Ik ben 63jaar..
    Meet 1,58m
    Ik woog 65kg..
    nu nog 60kg.. 30,3 vet%

    Graag wil.ik afvallen tot 53kg..
    mijn BMR is 1116 kcal/dag
    AMR is 1350 kcal/dag
    Eet 20kh/dag.. wissel om de dag met de 3 macro’s
    Ik heb een zittend beroep en sport niet..

    Nu heb ik onderstaande vraag..
    Ik heb mijn voet gebroken en zit voor 6weken in het gips.. ik eet dezelfde macro’s/dag.. maar ben terug aan gekomen

    Moet ik nu minder kcal/dag nemen daar ik geen beweging meer heb.. en evt mijn macro’s instellen op mijn BMR..

    Wat moet ik doen.. help mij..!
    grtjes.zette

    Beantwoorden
    • Dat klopt, doordat je niet beweegt heeft je lichaam minder energie nodig. Dit heeft als gevolg dat je BMR lager is en je minder kcal per dag nodig hebt.

     Beantwoorden
 16. ik had de site in het Engels al, deze leest makkelijker. Ik eet al 9 jaar zo, maar ik werd weer veel zwaarder. Ik kwam er door de calculator achter dat ik veel te veel at. Nu gaat het erg goed! Jammer dat er geen Nederlandse keto eetmeter is. Je hebt echt wel een tijdje een eetdagboek nodig om te zien hoeveel van alles je inneemt.
  Ik weet heel veel , maar heb enorm veel bijgeleerd. Bijvoorbeeld over welke vetten! Heb nu biologische reuzel en ossenwit
  Dank voor de sites

  Beantwoorden
 17. Ik ben nu ongeveer 10 dagen bezig en soms zie ik op de ketostix lage waarden van ketose, echter volledig in ketose raken lukt niet. Misschien omdat ik sommige dagen iets meer koolhydraten binnen krijg.
  Mijn doel is geen gewichtsverlies maar enkel vetverlies en wat spieropbouw, want ik weeg nu 83 kg en meet 184 cm met een 20% vet. Hoe kan ik mijn vetpercentage best naar 10% brengen? Mvg

  Beantwoorden
  • Spieropbouw en vetverlies gaan niet samen, dit werkt alleen (tijdelijk) bij beginners. Ik zou persoonlijk eerst het vetpercentage verlagen om daarna volledig te richten op spieropbouw, waarbij het vetpercentage onder controle gehouden wordt. Het huidige vetpercentage verlagen kan met het ketodieet, maar uiteraard ook met andere diëten of meer sporten.

   Beantwoorden
 18. Hi Michael,

  Sinds een week of twee snuffel ik rond op deze site, ben me gaan verdiepen in het ketose-dieet. Het boek van Martina heb ik inmiddels in huis. Vooralsnog een duidelijk verhaal, op 1 punt na. Zowel Martina als jij zegt dat je eiwitinname niet te hoog moet zijn. In mijn beleving is dit niet uit te voeren! Alle recepten en maaltijdvoorbeelden bevatten 1 of meerdere proteïne/eiwitbron. Hoe dan eiwitten/proteïne beperken? Terwijl ik toch echt die minimale 61 gram nodig heb. Nu vul ik dit aan met amino supp.

  Volgens berekening op deze site is mijn BMR 1170 met 133 gram vet! OMG, dat lijkt heel erg veel! Een bloemkoolsoep met in ghee gebakken chorizo is heerlijk, maar moet je werkelijk het overgebleven vet over de soep doen? Dat staat wat tegen. Avocado’s en geitenkaas vind ik gelukkig wel heel lekker en noten en volle yoghurt (maar dat mag niet te veel) en ……?

  1170 is dus mijn basale energiebehoefte/onderhoudsniveau. Als ik op 1128 zou zitten is er sprake van 27% energietekort. Dat is toch goed want dan worden de reserves (vetopslag) aangesproken? Waarom word ik dan gewaarschuwd dat dit verschil te groot is? Het gaat om 38 kcal! Ik ben het niet gewend om calorien te tellen en hoop dan ook een goede app te vinden die dat voor mij doet.
  Hoe erg is het als ik meer dan 27% minder energie binnen krijg dan ik nodig heb voor mijn BMR? Ik verwacht niet dat ik meer dan 1kg per week zal afvallen; zo werkt mijn lichaam niet. Tijdens mijn eetmomenten eet ik zoveel als dat ik trek heb/op kan. Feitelijk zou ik veel langer dan die 16 uur zonder voedsel kunnen, maar dan word ik waarschijnlijk wakker van een knorrende maag, dus maar even niet doen.

  Naast Amino supp slik ik ook Calsium/Magnesium, MultiV, en vit E, D3, B12 en probiotica. Behalve dat laatste wat ik voor het slapen gaan inneem, slik ik het overige tijdens mijn eetmomenten. Goed plan? Of is het beter om de amino’s over de dag buiten de maaltijden om te verspreiden? 2 tot 3 liter water/groene thee per dag geen probleem. Toch ga ik niet meer dan 6 tot 8x per dag naar de wc, dat lijkt erop dat ik vocht vasthoud. Dit zeg ik omdat ik uit ervaring weet dat de wc-gang veel frequenter zou moeten zijn bij zulk een inname. Zo hoef ik ‘morgens na het opstaan ook niet meteen naar de wc, pas nadat ik twee glazen water heb gedronken.

  Het interval vasten is overigens totaal niet moeilijk: het is gemakkelijker om niets te eten dan allemaal toeren uit te moeten halen om toch iets gezonds te eten op het werk: lukt me niet altijd iets mee te nemen en het ontbijt kom ik vaak niet toe voor 11/12 uur. Dus voor mij ideaal om niet te hoeven eten! Nu na drie dagen 19/5 begin ik een lichte hoofdpijn te voelen verder geen ongemakken. Koolhydraten at ik in het verleden minimaal en dan nog in volkorenvorm. Alcohol regelmatig, maar nu dus geheel niet. Het is overigens wel heel moeilijk om in die 5 uur alle benodigde energie binnen te krijgen: ik eet dan maar 2 of 3 kleinere maaltijden in die vijf uur omdat 1 grote maaltijd niet weg te krijgen is, maar vermoed dat dit een veel te lage calorie inname is: daar moet ik dus nog aan werken. De app die je elders op deze site adviseerde, Myfitnesspall, vind ik niet bruikbaar: behalve dat het uitgaat van kant en klare producten wat ik NOOIT eet is het gewoon een veel te simpele app. Hoe is de app van Martina’s ketodieet? Zag dat deze iets van 8 euro kost, vind ik niet erg, maar dan moet ie wel doen wat ik nodig heb van een voedingsapp. Kun je daar de ingrediënten los invoeren? Kan je wellicht de gerechten uit haar boek per portie invoeren? En de supps, kun je ergens die waardes los invoeren? Het is overigens een erg goed boek, de recepten gemakkelijk en smaakvol: kom ik heel goed mee uit de voeten. 🙂

  Mijn plan is om de 19/5 IF-schedule een week of 10 te volgen of zo lang als nodig met als doel 8 tot 10% minder lichaamsvet: van 33% naar 25/28%. Misschien zelfs wel langer want als deze voedingsstijl voor mij werkt zie ik niet waarom ik er vanaf zou stappen behalve dan dat ik bij gelegenheid heus wel een glaasje wijn zal drinken! Ik heb de ketostrips besteld om te monitoren hoe snel ik in/uit keto ben. Volgens mij ruik ik vaag die genoemde zoetige geur, maar nog geen aceton!

  Het is een lang verhaal geworden, sorry daarvoor, ik hoop dat je me op gang kunt helpen! Wordt zeer gewaardeerd! 🙂

  Groetjes, Janneke

  Beantwoorden
  • Om niet teveel eiwitten te eten kies je voor producten die relatief veel vet bevatten in verhouding tot de eiwitten. De calculator is een indicatie dus als je er iets van afwijkt dan is het niet erg. Als je even veel eet als de BMR eet dan val je af. Het uitgangspunt is de “Calorieën te eten” wat als resultaat genoemd wordt. Met een BMR van 1170 dan ligt dit waarschijnlijk zo rond de 1550 calorieën per dag. Een tekort van 27% komt dan neer op iets onder de BMR van 1170. Als je meer eet dan kom je qua calorieën dichter bij het dagelijkse verbruik en val je minder snel af. Dat is niet erg, maar kan dan wat langer duren.

   De supplementen kun je gewoon tijdens de eetmomenten innemen, dat is prima. Verdelen over de dag is misschien iets beter maar het verschil zal waarschijnlijk niet heel groot zijn. Ik gebruik zelf al lange tijd geen app meer dus mijn kennis is wat achterhaald over apps waar je je voeding in kunt bijhouden. Misschien dat een andere app beter aansluit bij je wensen, bijvoorbeeld de Eetmeter app. Of je daar de supplementen kunt invoeren is mij dus niet bekend.

   IF kan prima met dit dieet samen, let alleen wel op dat je niet té weinig eet. Dat kan averechts werken zoals je waarschijnlijk al weet. De ketostrips kunnen je helpen om te controleren of je het goed doet. Succes!

   Beantwoorden
   • Top Michael, dank je wel!

    Ik begin het steeds beter te begrijpen en ben net tot de conclusie gekomen dat het best wel meevalt om die 115/130 gram vet binnen te krijgen. Moet het wel heel bewust in juiste hoeveelheden toevoegen aan maaltijden.
    En voldoende energie binnen krijgen is inderdaad een ding. Vandaag mijn best gedaan en niet verder gekomen dan 700/900kcl. Ik denk daarom dat ik mijn eetmoment ga verruimen naar 6 uur want pas zo’n vijf uur na een grote maaltijd begin ik weer een beetje trek te krijgen. Voor het eerst in de vier dagen kreeg ik na het eten een enorme hang naar zoet. Bijna naar de pot speculoos gegrepen. Ik vermoed dat dit komt doordat ik gisteravond echt veel te weinig heb gegeten en dat daarmee vandaag na het eten mijn bloedsuikerspiegel spastisch is gaan pieken.

    Ik ga op zoek naar bruikbare apps want inderdaad, juist aan het begin heb je die berekeningen nodig om in de smiezen te krijgen hoe de verhoudingen ongeveer liggen en welke producten een goede combinatie vormen om tot een evenwichtig geheel te komen. En in het bijzonder voor mij te monitoren of ik voldoende binnen krijg. Samen met de ketostrips moet het gaan lukken! En als ik af en toe hier een vraag kan plaatsen ben ik helemaal gelukkig! 🙂

    Nogmaals dank en groetjes!

    Beantwoorden
 19. Hoi
  Ik ben naar een diëtiste geweest. Ik ben 53, 1.67 en nu 86 kg. Inmiddels 5.9 eraf. Vet% is nu 37. Ik moet dieet volfen van max 50 gr khd. Omdat ik geen ei lust en vlees niet al te veel lust best lastig. Aangeraden 2x griekse yoghurt met fruit te nemen. Gaat op zich prima. Ik worstel ook wel met de verhoudingen. Dietist heb ik ook geen .. aan eigenlijk. Ook my fitnesspal app geïnstalleerd.
  Ik heb de ketobuddy laten berekenen. Advies om tussen min en max calorie inname te zitten een idee?

  Beantwoorden
  • Een schatting zou tussen 1200 en 1500 zijn om af te vallen, alleen is dit wel iets dat je beter vooraf met de diëtist kunt overleggen. Het kan het behandelplan van diëtist in de war schoppen als je zelf wijzigingen doet.

   Beantwoorden
 20. Goedemorgen Michael,ik wil ook beginnen,ik heb alles gelezen hier,maar ik weet het nog niet hoe ik al die vet moet eten,kan ik misschien een menù van een dag als voorberld ergens vinden?
  Alvast bedankt!
  ik wil graag 3 kg afvallen

  Beantwoorden
 21. Ik heb bij een uiteenlopend aanbod van producten naar Koolhydraten etc gekeken.
  Wat ik alleen niet begrijp is het gedeelte wat betreft VET.

  Na berekening staat er bij mij namelijk onder “Klein calorietekort (15%)” dat ik 187 gram aan vetten nodig heb.
  Ik kom bij verre niet eens in de buurt wat betreft voeding als ik dat bereken.
  Die hoeveelheid komt overheen met circa 10 hamburgers aan vet om het maar even plat te zeggen.

  Hoe zit dat precies?

  Beantwoorden
  • Hoi Daniel,

   Bedankt voor je berichtje. 187 gram vet is aardig veel. Ik neem aan dat je een zeer actieve levensstijl hebt.

   Wat zijn je gegevens qua lengte, gewicht, leeftijd enz. die je hebt ingevuld op de Calculator? Wellicht kan ik je helpen met het duiden van de resultaten van de Keto Calculator.

   Beantwoorden
 22. Goedendag, ik heb een druk leven. Heb een BMI van 31 dus veel te zwaar. Als ik begin met het standaard weekmenu…. Dan is dit toch ook voldoende?

  Beantwoorden
  • Hoi Barbara,

   Het standaard weekmenu is een goede manier om bekend te raken met het ketogeen dieet inderdaad! Je zult het nog wel meoten afstemmen op jouw persoonlijke situatie door de Keto Calculator te gebruken. Mocht je hier hulp bij nodig hebben dan kun je ons bereiken via info@keto.nl 🙂

   Succes!

   Beantwoorden
  • Hoi Kevin,

   Om af te vallen ga je inderdaad in een calorietekort zitten qua voeding. Aangeraden wordt om niet meer dan 20% onder je calorebehoefte te gaan zitten.

   Beantwoorden
 23. Ik ben een vrouw van 63. Mijn gewicht is 70 kg, grootte 165 cm, vetpercentage +/_ 35, lichte activiteit gepensioneerd, wel 5 X per week 1/2 zwemmen. Graag zou ik een 10 kg vermageren. Na het ingeven van deze gegevens krijg ik bij bij de 3 mogelijkheden om te vermageren de opmerking : your intake is to low.

  Beantwoorden
  • Hoi Claire,

   Ik heb je gegevens ingevuld (met een gemiddeld activiteitsniveau). En ik zie dat je onderhoudshoeveelheid 1940 kcal is, omdat je toch 5 keer per week zwemt.

   Ik zie daarom ook geen meldingen met ‘calorie intake too low’.. pas als je onder de 1200 kcal aan energie binnen zou krijgen dan komt deze melding voor.

   In jouw geval zie ik echter bij een klein calorietekort een intake van 1707 kcal staan, bij een gemiddeld tekort zie ik 1474 kcal staan en bij een groot tekort zie ik 1241 kcal staan. Ik raad je aan om maximaal 500 kcal onder je onderhoudsbehoefte te gaan zitten. Dus minimaal 1450 kcal per dag te nuttigen.

   Mocht je hier nog vragen over hebben dan kun je ons bereiken via info@keto.nl! 🙂

   Beantwoorden
 24. Hoi Michael, ik heb een vraag over het invullen van een foodlog, zoals in de app FitDay. Als je daar je groenten invult, worden die volledig meegeteld met de totalen, dus inclusief de vezels die je eigenlijk niet hoeft mee te tellen. Dit geeft toch een vertekend beeld van de verhoudingen? Is het dan beter om de groenten niet mee te tellen, of alleen gedeeltelijk, of tóch helemaal? Bedankt!

  Beantwoorden
  • Hoi Anne,

   Bij groenten kun je inderdaad de vezels aftrekken van het totaal aantal koolhydraten. Op deze manier houd je de ‘netto koolhydraten’ over. Dit zijn de koolhydraten die een daadwerkelijke impact hebben op je suikerspiegel. Bij vezels is deze impact te verwaarlozen, je hoeft ze dan ook niet mee te tellen.

   Beantwoorden
 25. Ik ben nu 3 weken op dieet, 7.5 kg afgevallen, mijn bloedsuiker is 5.2 en de ketose staat op 0.8
  Hoe zie ik dat ik in ketose raak, wat zijn de waardes van de bloedsuiker eb de ketose dan.

  Beantwoorden
 26. Goedemorgen,
  Wat mij opvalt is dat veel mensen te dik zijn en ongezond eten.
  Weinigen volgen de schijf van 5.
  Ongezond eten klaagt niemand over.
  Gezond eten en met je lijf bezig zijn is heel belangrijk voor gezond ouder worden.
  Ik geef ook mijn kinderen dit dieet, er is niks mis met gezond eten.
  Alle klaargemaakt eten uit de winkel is erg ongezond.
  Laat je niet gek maken door adviezen van de fabrikanten, en eet wat de aarde je geeft.
  Net als de dieren hebben ook wij er bast bij!
  Mijn kids eten zoveel als ze op kunnen, omdat ze nog in de groei zijn.
  Gezond eten, dat is het beste voor ons allemaal.
  Laat je gezondheid op de eerste plaats staan.
  Het is mooi als je afvalt, maar je goed voelen en niet ziek zijn vind ik belangrijker dan een paar kilo’s minder!

  Vriendelijke groet,

  Juanita

  Beantwoorden
  • Hoi Juanita,

   In grote lijnen ben ik het zeker met je eens. Een kanttekening die ik wil plaatsen is dat je moet opletten je kinderen niet te streng volgens een ketogeen dieet te laten eten. Kinderen zijn gebaat bij de aanmaak van groeihormonen en koolhydraten stimuleren de aanmaak van deze groeihormonen, zoals insuline.

   Het is raadzaam om je kinderen daarom minder te beperken in hun koolhydraatconsumptie.

   Meer hierover lees je in het volgende artikel:

   https://keto.nl/mogelijke-risicos-van-een-ketogeen-dieet/

   Beantwoorden
 27. Beste Michael,

  Ik ben nu 3 dagen bezig met het Keto dieet. Maar is het de bedoeling dat ik elke dag op de weegschaal te gaan staan en de calculator dan steeds aanpassen bij gewichts verlies?
  Ik zwem ongeveer 3x per week en wandel elke dag minstens 30 min per dag.

  Beantwoorden
 28. Goedendag, ik ben via een vriendin aan de Keto calculator gekomen maar ik kom er niet echt uit wat ik nou nodig aan kh, vetten en eiwitten moet eten om 15 kg af te vallen. Daarbij ga ik ook stoppen met roken.
  Ik ben een vrouw van 48 jaar en weeg nu 76,6 kilo met een lengte van 167.
  Ik wandel veel ( een 30 min per dag in de buitenlucht ) en zwem ongeveer 3x per week. ( baantjes trekken )
  Nu wil wel graag weten aan hoeveel cal en kh etc, ik me moet houden om af te vallen zonder veeeeel honger. Ik ben een groter eter. En moet ik mijzelf elke dag wegen. Mijn nieuwe digitale weegschaal is echt niet zo lief. Zo was ik gisteren 76,6 en vandaag 78. Gatver.
  Wil je mij aub een reactie geven op wat ik moet aanhouden!!??

  Beantwoorden
 29. Voor dit dieet moet je zeker gestudeerd hebben
  Alles vet eten maar toch. calorieën tellen. Ben je zeker na twee plakjes ontbijtspek uitgepraat

  Beantwoorden
  • Hallo,

   Dat is wel bijzonder inderdaad. Ik neem aan dat je gecheckt hebt of je alles correct hebt ingevuld? Normaliter rekent de calculator exact hetzelfde uit wanneer je bepaalde gegevens invult. Zou je de volgende keer als je je weer een afwijkende berekening krijgt hiervan een screenshot kunnen sturen naar info@keto.nl?

   Thanks!

   Beantwoorden
 30. Hoi, ik heb mij al een aantal keren opgegeven middels het opvragen van het gratis keto week menu zodat Ik er een beter beeld van krijg hoe het dieet er zoal uitziet alvorens ik besluit om ermee te beginnen maar Ik heb nooit een reactie ontvangen van jullie. Kunnen jullie mij vooralsnog wat toesturen? Thanks alvast!

  Beantwoorden
 31. Heb zo’ 30 jaar geleden het Atkins-dieet gevolgd. Viel 30 kilo af maar stonk een uur in de wind naar aceton. Bovendien kreeg ik nierproblemen en lieten mijn nagels los. Huisarts was woedend.
  Durf nu niet echt weer zo’n streng kC vrij dieet te gaan volgen. Welke garantie heb ik dat ik niet weer nier problemen ga krijgen? Wat is er anders nu dan?

  Beantwoorden
  • Een garantie heb je natuurlijk nooit. Daarvoor is het menselijk lichaam te complex en er kunnen zich verschillende fysiologische reacties voordoen als respons op je dieet. Als je alleen al nagaat hoeveel verschillende allergieën er bestaan voor verschillende voedingsstoffen, dan is het onmogelijk om een complicatie uit te sluiten.

   De ene persoon kan een bak pinda’s leegeten en nergens last van hebben, terwijl een ander na 1 pinda in ademnood kan raken.

   Wat ik hiermee wil aangeven is dat hetzelfde geldt keto, en vooral de aanpak die je hanteert. Sommige mensen volgen het ketogeen dieet met veel vlees en hebben geen issues met de nieren. Anderen kunnen de grote hoeveelheden eiwit minder goed verwerken en kunnen nierproblemen ontwikkelen.

   Het is echter wel zo dat het ketogeen dieet niet een hoge dierlijke eiwitconsumptie vereist. Het Atkins dieet is gebaseerd op een hoge eiwitconsumptie. Keto draait om gezonde vetten. Je kunt het zelfs vegetarisch volgen.

   De kans op nierproblemen vanwege een zeer hoge eiwitconsumptie zou dus kleiner moeten zijn, omdat je voornamelijk vetten consumeert.

   De keto adem met aceton is over het algemeen slechts een tijdelijk fenomeen. Naarmate je lichaam efficienter raakt in het verwerken van vetten als brandstof en het aanmaken van ketonen, wordt er minder aceton uitgestoten via de adem.

   Ik hoop je met dit antwoord te hebben geholpen Marion. Als je nog vragen hebt kun je ons ook bereiken via info@keto.nl 🙂

   Nog een fijne dag!

   Beantwoorden
 32. Is er ook bv een lijst met ingrediënten die je wel kan/moet eten en die je beter niet kan eten?
  Ik vind het erg lastig om te weten wat ik wel of niet kan eten ookal kijk ik naar de koolhydraten op een verpakking. Ik denk overal al snel hij zoals kaas en spek ( wat ik veel in gerechten voorbij zie komen) dat kan toch niet goed zijn..

  Beantwoorden
  • Goedemorgen,

   Als je je vetpercentage niet weet, kun je de foto’s op de pagina gebruiken als vergelijkingsmateriaal. Zo kun je een inschatting maken van wat je vetpercentage ongeveer is.

   Beantwoorden
 33. Sorry hoor, als ik het goed begrijp
  Hoe minder koolhydraten hoe meer je gaat afvallen en in plaats van altijd zo weinig mogelijk vet, met meer vet in de voeding klopt dit

  Beantwoorden
  • Hoi Tie,

   Uiteindelijk bepalen het aantal calorieen of je gaat afvallen of niet. Maar het kan veel makkelijker zijn om af te vallen als je je calorieen uit vetten haalt.

   Meer hierover kun je in dit artikel lezen.

   Beantwoorden
 34. Vraagje, terwijl ik weet dat hij al 100 maal gesteld is, sorry alvast ;). Ik heb een resultaat van: 6, 18, 76% Mag ik dus ongeveer 75%vet, 20% eiwitten en 5 KHD. Dat is volgens mij een redelijk standaard verdeling. Ik heb niet als doel afvallen maar energie en helderheid. Kan ik dus de ketorecepten maken zoals ze er zijn en dan zou ik theoretisch na een aantal dagen in ketose moeten raken? Dank! Marcella

  Beantwoorden
  • Hoi Marcella,

   Als je met de recepten die uitkiest op deze macro verdeling uitkomt voor jezelf dan zou je in ketose moeten raken inderdaad. Wat is de dagelijkse hoeveelheid calorieen die je moet nuttigen? Als je gebruik maak van de Keto Revolutie weekmenu’s kom je uit op ongeveer 1300 kcal per dag…het kan zijn dat dit te weinig is..zeker als je een actieve levensstijl hebt.

   Beantwoorden
 35. Hallo, ik weeg 50kg en ben nog onder 18 jaar.
  hoeveel moet ik eten om NIET af te vallen?
  en hoe weet ik zeker dat ik genoeg van alles binnenkrijg
  ik fiets 3 dagen 30 min, Alvast heel erg bedankt!!!

  Beantwoorden
  • Hallo,

   Ik zou in jouw geval nog geen ketogeen dieet nastreven.

   Een van de effecten van het ketogeen dieet is namelijk dat het de aanmaak van insulinegelijke groeifactor 1 (IGF-1) afremt. Dit hormoon speelt een belangrijke rol bij de groei van kinderen en tieners. IGF-1 stimuleert namelijk de aanmaak van weefsels en de groei van botten.

   Voor volwassenen is de verminderde aanmaak van IGF-1 juist een mooie bijkomstigheid, omdat een lager niveau groeihormonen en IGF-1 de veroudering van lichaamscellen afremt.

   Voor kinderen is het juist belangrijk om extra groeihormonen aan te maken.

   Wat je kunt doen is je gegevens in de bovenstaande calculator invullen zodat je weet hoeveel calorieen je moet binnen krijgen op een dag. Vervolgens raad ik je aan om (nog) niet een koolhydraatarme keto eetwijze te hanteren, een iets koolhydraatrijkere Paleo eetwijze is in jouw geval een stuk geschikter.

   Beantwoorden
 36. Vraagje, mijn Keto app ( soort myfitnesspall ) geeft hetzelfde ongeveer aan als hierboven. Echter, als ik deze met mijn Fitbit verbind dan rekent hij in de loop van de dag mijn activiteiten mee, en word mijn in te nemen grammen dus meer ( gister zat ik op 45gr koolhydraten die ik zou mogen ) klopt dit? of moet ik de waardes zonder beweging aanhouden?

  Alvast bedankt voor het antwoord!

  Beantwoorden
  • Hoi Geoffrey,

   Als je doel is om in ketose te raken en blijven dan kun je de extra calorieën beter uit vetten en/of eiwitten halen. Het is wel zo dat je, als je een actieve levensstijl hebt, meer koolhydraten kunt veroorloven terwijl je in ketose blijft.

   Persoonlijk probeer ik dagelijks rond 30 gram koolhydraten te blijven en ik als ik actiever ben dan haal ik de extra energie uit vetten en eiwitten.

   Beantwoorden
 37. Hallo,

  Ik ben inmiddels al bijna 30kg afgevallen met “gewoon” koolhydraatarm eten maar val al een jaar niet meer af. Nu ben ik met het Keto dieet bezig in combinatie met Intermittent fasting (16/8)en heb netjes de sticks gekocht om te testen of ik in ketose ben.
  Alleen geven de sticks continu aan dat dat niet het geval is. Hoe kan dit?
  Alvast bedankt,
  Jacqueline

  Beantwoorden
  • Hee Jacqueline, goede vragen!

   Allereerst 30 kg afgevallen? TOP!!

   1. Het kan zijn dat je nu op een plateau bent gekomen. Dit is afhankelijk van je leeftijd en het vetpercentage die je op dit moment hebt? Wat is je gewicht nu en hoeveel wil je er nog af?

   2. Keto sticks zijn niet zo nauwkeurig. Lees dit artikel eens: https://keto.nl/ketonen/testen-op-ketonen/ Het beste wat je kan gebruiken is een ketometer.

   Beantwoorden
 38. Ik ben goed bezig denk ik, ben 10 kilo kwijt op 1 maand.
  Volgens de calculator zou ik 150 gram vet moeten innemen per dag.
  Hoe kom ik op een gezonde manier aan deze vetten?

  Beantwoorden
 39. Hallo,
  Ik doe momenteel jump start week 1.
  Volgens de ketobuddy heb ik veel meer vetten nodig dan eiwitten. Jump start week 1 heeft veel meer eiwitten dan vetten. Wat doe ik verkeerd?
  Met vriendelijke groet,
  Imelda

  Beantwoorden
 40. Hallo,
  Waarschijnlijk heb ik mijn bericht bij de verkeerde site gezet. Moest Gobenta zijn.
  Sorry
  Met vriendelijke groet,
  Imelda

  Beantwoorden
 41. Hallo.
  Als ik op de boodschappenlijst van week 1 klik, krijg ik iedere keer het profiel van Coby in beeld.
  Dan scroll ik naar beneden en klik op ketocalculator.
  Die had ik al ingevuld met inactief er bij in plaats van licht actief.
  Dit opnieuw veranderd en iedere keer staat er wéér inactief.
  Wat doe ik fout?

  Beantwoorden
  • Hi Clementine, sorry voor de late reactie! Klopt elke keer als je de pagina vernieuwd komt die op inactief te staan. Heeft te maken met de manier waarop de tool is geprogrammeerd.

   Of bedoel je dat je geen ander vakje kan aanvullen?

   Beantwoorden
 42. Goedemiddag.
  Ik krijg geen antwoord op de volgende vragen.
  Ik heb de keto calculator ingevuld , maar krijg nog steeds het eet advies van Coby.
  Mijn weekmenu geeft 30 gr. Kh aan terwijl ik aangegeven heb 20 gr. Kh te willen eten
  Ook lukt het niet om inactief te veranderen in licht actief.
  Kortom ik kom niet verder.
  Als ik bij begin hier en dan op samenstellen van je ketogeen dieet klik en dan naar de keto calculator, krijg ik dit te zien: Je verbinding is niet privé
  Cybercriminelen proberen mogelijk je gegevens van http://www.ketogeendieet.net te stelen (bijvoorbeeld wachtwoorden, berichten of creditcardgegevens). Meer informatie
  NET::ERR_CERT_DATE_INVALID

  Beantwoorden
  • 1) De weekmenu is geen dynamisch iets. Het is niet zo dat de gegevens van de Keto Calculator in het PDF bestand komt.

   2) als je klikt op “inactief” komt er dan een lijst met opties tevoorschijn?

   3) de link naar de calculator heb ik nu aangepast 🙂

   Beantwoorden
 43. Klopt het dat de diners in het 101 receptenboek erg veel Kh bevatten?
  Ik zag regelmatig tegen en boven de 20 gram voorbij komen.
  De ontbijten en lunches zijn wel lekker laag in Kh.
  Dan kom je toch veel te hoog uit per dag als je alles bij elkaar optelt?

  Beantwoorden
 44. hallo,

  leuk deze calculator maar ik kom er niet uit 🙁

  ik mag 1272 kcal en 99 gram vet
  bij koolhydraten staat 25 gram, 100 kcal en 8%
  bij Eiwitten staat 71 gram, 284 kcal en 22%
  en bij vetten staat 99 gram, 888 kcal en 70%

  25 gram koolhydraten??? ik zoek me suf maar ik vind haast niets wat ik dan nog kan eten. klopt deze berekening wel?

  Beantwoorden
 45. Uit de tussendoortjes van de 101 recepten blz 196
  Crunchy kaneel zaden en pitten blijven nat nadat ze afgekoeld zijn, kunnen dus niet gebroken worden.
  Ontbreekt er soms een ingrediënt?

  Beantwoorden
 46. Ik volg sinds enkele weken de keto-eetwijze. Ik combineer het met intermittent vasten.
  En daarover heb ik een vraag. Hoe moet het dan met het aantal kcal? Ik probeer me te houden aan de verhoudingen voor een groot Kcal tekort (en soms eerder een gemiddeld tekort)
  Maar wil dat dan zeggen dat ik die hoeveelheid Kcal moet eten binnen het eetraam van bijv. 8 uur? Mag je onder je berekende Kcal gaan? Of mag je ook minder eten?
  Op welke manier verbrand je de meeste vetten?
  Bulletproof cacao haalt je toch niet uit ketose hé? Maar het doorbreekt het vaste misschien wel?
  Ik moet zeker nog 15 kg afvallen en ben er nog maar 4 kwijt. Kan het zijn dat ik nu al op een plateau zit?

  Beantwoorden
  • Hee Pia, welkom in de keto wereld 🙂

   1) allereerst kies je het beste voor gem. tekort omdat een groot te kort gaat leiden tot een jojo-effect. Ja, het aantal calorieen binnen je eetraam innemen.

   2) je mag onder je caloriebehoefte zitten maar zeker niet 500 kcal eronder. Makkelijkste is om zoveel mogelijk aan de calculator te houden.

   3) op het moment dat je in ketose bent is je lichaam in staat om op zn efficienst de vetten te verbranden

   4) ligt er aan wat je nog meer in de bulletproof cacao doet. De klassieke vorm haalt je niet uit ketose.

   5) het doorbreekt het vasten wel ja. Alles waar calorieen in zitten doorbreekt het vasten.

   6) enkele weken en 4 kilo kwijt is hartstikke goed! Plateau zit je pas over een paar maanden zonder resultaat. Ben je in ketose? en eet je precies de hoeveelheid berekende calorieen?

   Beantwoorden
 47. Ik voel nu 5 dagen het ketodieet en vraag mij het volgende af.. Mijn dagboek voor vandaag ziet er als volgt uit: 24 gr khldr, 42 gr eiwit, 78 gr vet. Echter moeten deze waarden volgens het dieet als volgt zijn: 20 gr khldr, 59 gr eiwit, 91 gr vet. Ik wil graag weten of ik de vetten nu juist moet aanvullen, of is het juist beter als je onder je kcal blijft.

  Beantwoorden
  • Hee Polline, bedankt voor je vraag! Als je wilt afvallen dan blijf je ten alle tijde onder de berekende calorie behoefte (op gemid. tekort). Je kan je kh-inname nog iets beperken richting de 20 en de vetten iets opschroeven rekening houdende met je calorie behoefte.

   Beantwoorden
 48. Beste,
  Ik ben sinds een kleine 5 weken bezig met keto (en ben vegetariër)… In het begin ging dit super goed. Ik ging voor 39% calorietekort en ben daar nog nooit bovenuit gekomen. Ook schreef ik alles op qua macronutriënten en richtte ik me op de berekening. Ik drink +/- 2.5-3 l water per dag. Ik cheat NIET.
  Na 4 weken was ik 4.9 kilogram af.
  Ik superblij, maar ging gisteren (3 dagen later dan laatste weging, ik weet het te vroeg, maar kon er niet aan weerstaan aangezien ik me bij voelde komen!) op de weegschaal staan… +800g tov zondag en deze ochtend +600g tov gisteren?!?!
  Ik snap echt niet hoe dit komt!!!!
  Fat whoosh zou kunenn (heb ik gelezen), maar dit is wel erg veel toename, nee?

  Ontbijt: geen
  Lunch: berg ijsbergsla, enkele radijsjes en tomaatjes en komkommer, 30g halfharde geitenkaas en een gekookt ei en halve avocado (soms enkele pitjes en nootjes, maar dan geen avocado)
  Avond: soms omelet met tomaat, champignons en cheddar of wok met seitan (geen koolhydraten).

  Waar ga ik de mist in???

  Bezorgde groeten
  Marieken

  Beantwoorden
  • Hey Marieken,

   Een calorietekort van 39% is natuurlijk vrij pittig. Het kan zijn dat je lichaam als een (stress)reactie op dit grote calorietekort een tragere stofwisseling heeft ontwikkeld. Hierdoor kan je gewichtverlies stagneren.

   Heb je naast het stagnerende gewichtsverlies ook andere klachten (energieverlies, minder weerstand etc.)?

   Mogelijk haal je op de langere termijn betere resultaten door een minder groot calorietekort te hanteren.

   Beantwoorden
  • Er is geen vastgesteld aantal eetmoment. Ervaring leert wel dat je minder hongergevoelens als je wat langer dit dieet volgt. Het kan dus volstaan om slechts 2 eetmomenten of zelfs 1 eetmoment per dag te hebben.

   Beantwoorden
 49. Goedemorgen, ik ben gestart met keto en heb al heel veel aan de informatie op deze site. Echter als ik de calculator wil gebruiken en de gegevens invul, krijg ik geen berekening, terwijl ik het toch wel heel fijn zou vinden deze richtlijn te hebben. Verder niets dan lof voor de website.

  Beantwoorden
  • Ik heb me kennelijk vergist, het was me niet duidelijk dat de berekening die als voorbeeld op de pagina was toen ik hem opende, aangepast werd naar die van mij. Sorry voor het ongemak, ik ga snel mijn mogelijkheden onderzoeken met de berekening van de calculator. Dank!

   Beantwoorden
  • Hee Geesje, goedemorgen! Bedankt voor de lof 🙂 Als je de gegevens invoert dan zie je net iets naar onder 3 verschillende tabellen met de caloriebehoeftes uit jouw gegevens. Het wordt dus direct berekend nadat je de info invult. Je kiest dan voor het middelste tabel met “gemiddelde calorietekort”. Kom je hier nu uit?

   Beantwoorden
 50. Ik ben een vrouw van 51.
  Gewicht: 73,3
  Lengte: 170cm
  Ik ben licht actief
  Vetpercentage: 39%
  Netto koolhydraten- ???
  Ik wil minimaal 9/10kg afvallen
  HElP!! WAT NU?

  Beantwoorden
  • Hee Margaret, thnx voor het laten weten!

   Bij netto-koolhydraten vul je 25 gram in en vervolgens kijk je naar het middelste tabel “Gemiddelde Calorietekort” en zijn dat de macro’s die je kan aanhouden. Kom je er nu uit?

   Beantwoorden
 51. Ik verlies veel gewicht maar ook veel haar..daar ben ik niet blij mee. Ik zit bijna aan mijn streefgewicht dus meer afvallen hoeft niet perse meer. Wat kan ik doen om het haarverlies tegen t e gaan

  Beantwoorden
 52. hallo
  ik werk in nachtzorg en ik zie niet wat je makkelijk mee kan nemen aan eten voor in de pauze ?
  wat zijn hierin de mogelijkheden?
  soms geen pauze ivm drukte
  ook mijn man zit overdag met hetzelfde probleem

  Beantwoorden
  • Hee Suzanna, je eet per gram vet idd meer calorieen (9) dan bijv. koolhydraten (4) of eiwitten (4).

   Het verschil zit hem in het feit dat de gezonde vetten je langer verzadigt houdt dan koolhydraten.

   Dus aan het eind van de streep is de kans groter dat je meer calorieen binnenkrijgt met koolhydraten (omdat je vaker trek krijgt en dus meer eet) dan met vetten.

   Is dit een beetje begrijpelijk Suzanna?

   Beantwoorden
 53. Hallo Hamist,
  Als ik op fatsecret mijn maaltijden invul en kijk naar het aantal cholesterol dat ik bij mijn 75% vet naar binnenkrijg: meer dan 500mg per dag, vraag ik mezelf wel af of dat wel gezond is.
  Advies is om niet boven de 250 mg cholesterol per dag uit te komen.
  Maar dat lukt me niet met het KETO dieet.
  groet,
  Haro

  Beantwoorden
 54. IN DE MEESTE VOEDINGSMIDDELEN ZITTEN TOCH OOK SUIKERS, ZELF IN FRUIT MAAR IK KAN NERGENS VINDEN OP JULLIE PAGINA HOEVEEL JE DAARVAN MAG HEBBEN PER DAG. AANGEZIEN 0% SUIKERS EIGENLIJK TOCH BIJNA NIET MOGELIJK IS ZOU IK GRAAG WETEN OF U ME DAAR KAN OP ANTWOORDEN. VRIENDELIJKE GROET

  Beantwoorden
 55. Ik heb een zittend beroep en sport daarna minimaal 4x per week ) crossfit. Val ik dan onder licht of gemiddeld actief? Groetjes Suzanne

  Beantwoorden
 56. Hallo,
  Ik heb mijn resultaten ingevoerd en zie nu mijn eindresultaat, maar begrijp niet hoe ik dat dan nu moet omzetten naar een weekmenu?
  Zou ik hier hulp bij kunnen krijgen s.v.p? vrouw, 50 jr., 1.67m, 113kg, inactief, vet 45 a 50 % en wil heel erg graag veel afvallen (ben nu zelf al tijdje aan t proberen, maar doe eigenlijk maar wat. wel al 3,5kg afgevallen)
  Vriendelijke groeten,
  Lucky

  Beantwoorden
 57. Goedemorgen,

  Ik heb lipoedeem, en nu heb ik begrepen dat keto dieet goed is voor mensen met lipoedeem, daarnaast heb ik ook een gastric bypass dus ik ben al afgevallen. Nou weet ik niet zo goed waar ik moet beginnen met een keto dieet.

  Beantwoorden
  • Hi Bianca, goed dat je aan de bel trekt! Je begint bij het berekenen van je macronutrienten:
   https://keto.nl/keto-calculator/

   Vervolgens zie je je resultaten onder het kopje “gemiddeld tekort”. Nu weet je hoeveel gram vet, eiwit en koolhydraat je mag binnen krijgen op dagelijkse basis.

   Nu je dit weet kan je recepten op gaan zoeken die passen binnen jouw gestelde aantal grammen.

   Dat is het 🙂

   Beantwoorden
 58. Goedemorgen,
  Ik ben een licht actieve vrouw van 52 jaar en ik weeg nu nog 69 kg en ben 1,61 m. Ik ben al een week of 8 bezig met het keto dieet. De eerste 2 weken was ik 4 kg afgevallen, de volgende 2 weken nog 1 kg en daarna niets meer, integendeel, de laatste week 1 kg bijgekomen. Ik geef alles dagelijks in de MyFitnessPal app en zit steeds rond 1200 a 1300 cal. Vetgehalte probeer ik zo hoog mogelijk te houden, maar dat is moeilijk, hoe meer vet, hoe meer calorieën. Eiwitten zijn geen probleem, niet te hoog of niet te laag. Ondertussen wel al 7 weken in bevestigde ketosis, maar toch val ik niet meer af.
  Kun jij me zeggen wat ik verkeerd doe of hoe het komt dat ik niet meer afval of centimeters verlies?
  Met vriendelijke groet,
  Fanny

  Beantwoorden
 59. Hi,

  Ik ben momenteel drie weken bezig met het ketodieet, ik hou alles netjes bij in mijn myfitnesspal-app, en het gaat me best heel goed af omdat ik heel gedisciplineerd ben.

  Nu vraag ik me wel af of ik voldoende eet voor mijn leeftijd/lengte/gewicht/bewegingsratio:
  Ik ben 1.58-1.60 m, 38 jaar oud, weeg 56,1 kg en ik sport bijna iedere dag 2 x: een keer een hit training met gewichten ( 4 rondes keer 8 oefeningen maal x aantal reps in ongeveer 32-35 min) s avonds ga ik altijd wandelen, tussen 7 en 10 kg.

  Ik heb de calculator gebruikt maar ik weet niet of ik ‘gemiddeld actief’ of ‘erg actief’ Moet selecteren. Voor nu heb ik gemiddeld actief geselecteerd en dan kom ik op zo’n 1400 calorieën per dag( In grammen: 25 k- 75 e- 107 V). De eerste anderhalf week was dat goed te doen en had ik weinig honger, maar nu merk ik dat ik heel vaak moe ben en veel honger heb.

  Eet ik te weinig of moet ik hier eerst doorheen? Zo ja, hoe lang duurt dat. Ik heb geen last meer van ketogriep ( misselijkheid). Ik ben overigens 1,3 kilo afgevallen( denk alleen vocht)

  Merci voor het antwoord.

  Beantwoorden
  • Hee Anisa, allereerst lekker bezig zeg! Het klinkt inderdaad alsof je erg actief bent. Probeer die macro’s eens aan te houden aankomende tijd en laat even weten hoe dat is voor je!

   Beantwoorden
 60. MAYDAY.
  In avocado’s zit een stofje waar ik allergisch voor ben. Ik wil keto gaan doen. Dat lijkt onmogelijk zonder avocado’s. Ik zie ze overal, in bijna iedere maaltijd terugkomen. Vis lust ik echt niet, vind ik echt vreselijk, maar ik zal het toch gaan eten uiteraard, het is voor het goede doel Heeft u nog andere tips om toch aan die goede vetten te komen? Ik hoor het graag.

  Beantwoorden
 61. Hallo,

  Stel dat ik een dag meer koolhydraten eten dan het gewenste aantal om het keto dieet te volgen maar ik blijf wel onder het aantal calorieën, val je dan nog steeds af?

  Beantwoorden
 62. Goedemorgen,

  Moet je om de juiste caloriëm te berekenen het aantal ingenomen calorieën verminderen met de verbruikte calorieën? Ik heb gisteren bv 1716 gegeten. Maar hiermee ook dikke tuinklus gedaan. Vandaag wil ik flink stuk wandelen. Gaat dat eraf? en ik gebruik de Eetmeter van het Voedingssectrum berekent die direct de netto koolhydraten? Of moet je daar de vezels nog vanaf trekken?

  Alvast bedankt, groet Judith

  Beantwoorden
  • Hi Judith, nee. Je moet de gegevens invullen en kiezen voor de gemiddelde calorie tekort en je aan die calorieen houden 🙂 Op deze manier worden je tuinklussen en wandelingen ingecalculeerd. Wat betreft de Eetmeter, helaas hebben we daar geen ervaring mee. Wellicht iemand in de community die ook gebruik maakt van de Eetmeter??

   Beantwoorden
 63. Hallo,
  Ik doe nu al zo een 2 weken het keto dieet, maar mijn eiwitten zijn 9/10 keer hoger dan mijn vetten heeft dit invloed op het in ketose raken?

  Beantwoorden
 64. Misschien een domme vraag, maar hoe bereken ik de eiwitten en de vetten.
  Als ik 1 ei eet, hoe weet ik dan hoeveel eiwitten ik binnenkrijg.

  Beantwoorden
  • Hee Thea, nee hoor zeker geen domme vraag! We gebruiken een mobiele app genaamd MyFitnessPal. Daar voeren we onze eten in en de app berekend alle macronutrienten 🙂

   Beantwoorden
 65. Hallo
  Ik probeer de keto calculator in te vullen maar bij het resultaat staat altijd dat het netto koolhydraten te hoog is zelf als ik 0 invul

  Beantwoorden
 66. Hoi, Net begonnen, maar ik heb nog niet helemaal door hoe ik de voeding zo kan aanpassen dat het bij past. Menu is aangepast aan een vrouw van 40, licht actief enz.
  Ik ben een man 2.00 mtr, 125 kg, matig actief (minimaal 3 keer per week sporten), bmi 30% en wil wel iets kwijt. Zou ik 3 maal de hoeveelheid moeten eten als het menu aangeeft, maar dan krijg ik weer teveel koolhydraten binnen. Hoe kan ik dat oplossen?

  Beantwoorden
 67. Hoi,
  Ik ben met Keto bezig maar ik wil ook mijn spermassa vergroten maar lukt mijn precies niet. Moet ik stoppen met keto om speermassa op te bouwen of is dat niet noodzakelijk?
  Gr Milka

  Beantwoorden
 68. Hallo,
  ik zie mijn berichten niet meer terug .Krijg ik mail van jullie als jullie antwoorden op mijn vragen? of moet ik het steeds hier nakijken of ik antwoordt heb op mijn vraag?
  Groetjes Marjon☺

  Beantwoorden
  • Hee Marjon, het klopt inderdaad dat je een reactie niet direct ziet. Die wordt eerst gekeurd door ons 🙂 Ik zal je wel even een email sturen zometeen voor de zekerheid!

   Beantwoorden
 69. Hallo
  Ik ben me net gaan verdiepen in Keto, wat ik nog wat moeilijk vindt.
  Mijn leeftijd is 54 vrouw ben 1.69 en weeg 69
  Wil graag wat afvallen en m’n diabetes ect verbeteren
  Wat zijn mijn macro’s per dag?

  Beantwoorden
 70. Hallo,
  Mijn doel is meer energie en concentratie te krijgen. Na darmkanker zo`n 7 jaar geleden, mis ik nu gehele dikke darm en gedeelte van de kronkel darm. Neem dus lang niet alles op uit het eten dat ik eet. Kan ik met een dieet zoals dit zorgen voor meer energie en dergelijk? Aankomen of afvallen hoef ik niet zo nodig.

  Beantwoorden
  • Hoi Peter,

   Dat zou zeker kunnen. De vertering van vetten gebeurt immers voornamelijk in de dunne darm. Ook zou je kunnen kijken of je misschien in jouw geval je dieet kunt ondersteunen met MCT-vetzuren, dit zijn makkelijk verteerbare vetzuren waarbij bijvoorbeeld geen gal nodig is om ze af te breken.

   Meer informatie hierover vind in ons artikel over de voordelen van MCT-vetten.

   Groetjes!

   Beantwoorden
 71. Ik heb een vraag, ik heb ingevuld dat ik wat wil aankomen en zie dat ik tussen de 141 en 177 gram vet zou moeten eten om aan te komen.
  Nu vraag ik me steeds af, hoe ziet dat in vet eruit?
  Ik doe wat kokosolie bij mijn gerecht of ik kook in olijfolie.
  Eet wat noten etc

  Maar hebben jullie een concreet voorbeeld van hoe 177 gram vet eruit ziet?
  Alvast bedankt, Jolanda

  Beantwoorden
  • Hee Jolanda! Als je ons weekmenu helemaal bovenaan deze pagina download dan heb je voorbeelden van maaltijden. Mix en match met de verschillende maaltijden om tot jouw hoeveelheid te komen. Kom je tekort dan kan je kijken in hoeverre je die maaltijden kan aanpassen (iets meer olie, een avocado erbij, 2 stuks zalm ipv 1 etc.). Er zitten maaltijden voor ontbijt, lunch en avondeten. Wat je ook zou kunnen doen is om tussendoortjes/snacks te maken en toe te voegen. Zogenaamde vetbommetjes (fat bombs) als deze: https://meal.com/nl/recepten/amandelboter-vet-bommetjes Kijk maar eens of dit lukt. Zo niet mail dan eventjes naar info@keto.nl en dan helpen we je verder 🙂

   Beantwoorden
 72. Hoi! Het keto weekmenu geeft per recept 2 porties, is dat dan voor 2 personen? En hoevee ketomaaltijden moet ik per dag eten? En wat zou ik kunnen ontbijten? Ik heb geen tijd om 3x per dag te koken….

  Beantwoorden
  • Hoi Marjolein,

   Dat klopt. Twee porties is voor twee personen.

   Je kunt er ook voor kiezen om slechts twee keer per dag te eten, zolang je maar aan je benodige vetten en eiwitten komt met die twee maaltijden.

   Beantwoorden
 73. Goedemorgen, ik doe voor het eerst mee aan het ketoarmdieet. Mijn leeftijd is 61jr, gewicht 59.1kg,BMI 24,9. Hoeveel koolhydraten, eiwitten en vetten mag ik eten? Ik snap echt niet hoe alles te doen en of ik alles goed doe.

  Beantwoorden
  • Hoi Lina,

   Het vetpercentage kun je berekenen met behulp van een weegschaal met vetpercentagefunctie.

   Een dergelijk weegschaal stuurt zwakke stroomsignaaltjes door je lichaam waarmee het je vetpercetage kan bepalen.

   De hoeveelheid koolhydraten hangt af van je activiteitsniveau. Als je meer beweegt en vrij actief bent, dan kun je je het veroorloven om meer koolhydraten te nuttigen terwijl je in ketose blijft.

   Als je niet bijzonder veel beweegt dan zul je een hoeveelheid van 20 tot 30 gram netto koolhydraten na willen streven om in ketose te geraken. Of je daadwerkelijk in ketose bent kun je checken met een ketonenmeter

   Ik hoop hiermee je vraag te hebben beantwoord Lina. Nog een fijne dag!

   Beantwoorden
 74. Hallo ik wil maandag beginnen, zijn mijn macro s zo goed? Ik ben 64 jaar 1.65cm vetpercentage 33 weeg 88 kilo ik wil graag naar de 75 kg eigenlijk liefst 70 kg maar met 75 kg ben ik al heel blij. Ik heb 1354 calorieën, 76 gr eiwitten -22% 108gr vetten – 72% en 20gr koolhydraten – 6%

  Beantwoorden
  • Dat is heftig Marie-José, maar heel fijn dat je de weg weet en eraan gaat werken.
   Wij zijn overtuigd dat je energie en helderheid gaat terugwinnen.

   Sterkte ermee!

   Beantwoorden

Plaats een reactie