Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Keto Weekmenu.

Ontdek alle voordelen van Keto door DIRECT te beginnen met ons kant-en-klare weekmenu.

Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.

Nicolas

2 comments

Afvallen met carb cycling

Carb cycling betekent niets anders dan het afwisselen van hoeveelheden koolhydraten dat op een dag gegeten worden. Er zijn dagen met geen koolhydraten, weinig koolhydraten en veel koolhydraten. In het Engels worden deze dagen aangeduid als Zero Carb, Low Carb en High Carb. Er wordt tijdens het carb cyclen afgewisseld tussen deze dagen. Zo worden twee low carb dagen bijvoorbeeld gevolgd door een high carb dag. Het lichaam gebruikt de high carb dag om zich weer op te laden. Tijdens de low carb dagen mogen geen typische koolhydraatbronnen worden gegeten. Voorbeelden hiervan zijn rijst, suikerproducten, brood en andere graanproducten.

Low Carb diëten

Er zijn veel diëten met weinig koolhydraten. Bekende voorbeelden van deze diëten zijn het Atkins dieet en het South Beach dieet. Beide diëten worden ook wel koolhydraatarme diëten genoemd. Bij de low carb diëten wordt het aantal koolhydraten sterk verlaagd. Er mogen nog wel koolhydraten worden gegeten maar heel weinig.

Koolhydraten

Het eetpatroon van veel Nederlanders bestaat voor het grootste deel uit koolhydraten. Dit kan oplopen tot maar liefst 80 procent van het dagelijkse aantal calorieën. Het lichaam is erg gewend aan de koolhydraten. De koolhydraten zijn de eerste bron van energie voor het lichaam. Als de koolhydraten vervolgens sterk verminderd worden dan volgen er lichamelijke problemen. Een veelvoorkomende klacht is het gebrek aan energie en vermoeidheid. Deze zijn echter meestal maar van tijdelijke aard. Het lichaam moet vervolgens op zoek naar vetten op het lichaam om deze om te zetten naar energie.

Voordelen van carb cycling

  • sneller metabolisme
  • vetten worden snel aangesproken
  • spieren krijgen voldoende voedingsstoffen

Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Keto Weekmenu.

Ontdek alle voordelen van Keto door DIRECT te beginnen met ons kant-en-klare weekmenu.

Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.

2 gedachten over “Afvallen met carb cycling”

Plaats een reactie