Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Keto Weekmenu.

Ontdek alle voordelen van Keto door DIRECT te beginnen met ons kant-en-klare weekmenu.

Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.

Nicolas

No comments

Afvallen en smaak in het eten: suiker vervangen en vermijden

Iedereen die op dieet gaat denkt direct dat hij of zij niet meer lekker kan eten. Dat is helemaal niet zo. Je kunt een dieet volgen en nog steeds smakelijk eten. Het enige verschil is dat je bepaalde producten niet meer of niet meer zoveel kunt eten. Dat zijn nu eenmaal de opofferingen die je moet maken om af te vallen. Dat neemt niet weg dat er nog steeds veel producten en ingrediënten zijn die je nog wel mag eten. Je hoeft geen smaak op te offeren als je wilt afvallen. Er wordt bijna geen gebruik gemaakt van suiker tijdens het afvallen maar er zijn minder zoete producten die je kunt eten en er zijn natuurlijk vele andere smaken. Je kunt zoetjes en zoetstoffen gebruiken om smaak te brengen. Als je gewicht wil verliezen maar toch smaak houden in je drinken dan zijn zoetstoffen erg makkelijk.

Vervangers

Je kunt bijvoorbeeld in plaats van zoete limonade een calorievrije ranja kiezen zoals Slimpie. Er zitten dan geen suikers in maar zoetstoffen. Ook deze zoetstoffen zijn niet al te goed voor het lichaam maar ze worden over het algemeen als beter bestempeld dan suikers. Als je doel afvallen is dan zijn zoetstoffen beter dan suiker. Het is ook mogelijk om voor light producten te gaan zonder calorieën. Een voorbeeld hiervan is Coke Zero.

Suiker

In veel producten die gegeten worden in het moderne eetpatroon zit suiker. Als er ergens een zoete smaak aan zit dan is de kans groot dat dit door suiker komt. Suiker is één van de veroorzakers van overgewicht bij veel mensen. Dit kun je dus beter zoveel mogelijk vermijden. Het is ook mogelijk om de suiker te vervangen door zoetstoffen. Dit doen veel mensen bij koffie en thee. Men kiest dan in plaats van suiker voor zoetjes. Het vervangen van suiker door zoetstoffen kan veel schelen.

Sauzen

In veel sauzen zit suiker verwerkt. Dit is te lezen op het etiket van de saus. Als er veel koolhydraten in de saus zitten dan is de kans groot dat er suiker in zit. Deze sauzen moet je vermijden tijdens het afvallen. Gebruik in plaats van sauzen meer kruiden op het eten om er smaak aan te geven. Je kunt eten ook op een andere manier bereiden zoals op de grill. Het eten krijgt dan een andere smaak.

Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Keto Weekmenu.

Ontdek alle voordelen van Keto door DIRECT te beginnen met ons kant-en-klare weekmenu.

Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.

Plaats een reactie