Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Keto Weekmenu.

Ontdek alle voordelen van Keto door DIRECT te beginnen met ons kant-en-klare weekmenu.

Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.

Nicolas

6 comments

Mexicaanse Gevulde Komkommer

Mexicaanse Gevulde Komkommer
Ovengerecht, Snelle Recepten

Mexicaanse Gevulde Komkommer

Macro's (per portie)

Vetten 51% (23 g)
Eiwitten 9% (9 g)
Vezels 17% (17 g)
Koolhydraten 51% (23 g)
408 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 2

Voor de komkommers
Komkommer
2
stuk(s)
Bloemkool
200
g
Rode paprika
1
stuk(s)
Gele paprika
1
stuk(s)
Tomatenpuree
50
g
Paprikapoeder
1.5
tl
Knoflookpoeder
0.5
tl
Cayennepeper
0.5
tl
Komijn
0.5
tl
Voor de guacamole
Avocado
2
stuk(s)
Citroensap
1.5
el
Gedroogde oregano
2
tl
Chilivlokken
1
tl

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 15

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2

Meng de komijn, cayennepeper, knoflookpoeder en paprikapoeder in een schaaltje.

3

Snijd de komkommers in de lengte doormidden en schep de zaadlijsten eruit.

4

Maak de paprika’s schoon en snijd in kleine blokjes.

5

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de paprika ongeveer 2 minuten aan.

6

Voeg het kruidenmengsel van komijn, cayennepeper, knoflookpoeder en paprikapoeder toe en bak het even mee.

7

Voeg de tomatenpuree, 2 eetlepels water en wat zout en peper toe en bak 5 minuten aan terwijl je regelmatig roert.

8

Voeg de bloemkoolrijst toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee.

9

Leg de komkommers in een ovenschaal.

10

Schep het bloemkoolmengsel in de holtes van de komkommer.

11

Bak de komkommers 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

12

Snijd de avocado doormidden en doe het vruchtvlees in een kommetje.

13

Prak de avocado fijn.

14

Voeg oregano, citroensap, chilivlokken en een snuf peper en zout toe en roer door elkaar.

15

Serveer de komkommers met de guacamole. Smakelijk!

Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Keto Weekmenu.

Ontdek alle voordelen van Keto door DIRECT te beginnen met ons kant-en-klare weekmenu.

Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.

6 gedachten over “Mexicaanse Gevulde Komkommer”

    • Hallo Jose,

      Ook deze pagina heb ik zojuist geopend op mijn telefoon en op mijn laptop.. en het recept is bij mij gewoon zichtbaar.

      Open je de pagina’s op een tablet, telefoon of PC?

      Beantwoorden
  1. Ik ben ingelogd maar ik kan niet bij de recepten. Ik kom steeds bij het formulier dat ik me moet inschrijven. Heel irritant want gisteren had ik het recept gezien en ik wilde het nu gaan klaarmaken maar ik kan er niet meer bij. Ook niet bij de andere items.

    Beantwoorden
  2. Hoi, ik zie dat er 13g vezels en 37g koolhydraten per portie in dit gerecht zitten. Dat komt neer op 25g netto koolhydraten per portie, als ik me niet vergis? Is dat niet erg veel, aangezien een dagelijks totaal van 25 gram netto koolhydraten wordt aangeraden om in ketose te blijven? Alvast bedankt voor de toelichting

    Beantwoorden
    • Hoi Sjoera,

      Dat klopt. Het zijn voor een ketogene maaltijd vrij veel netto koolhydraten.

      Het verschilt echter per persoon wat de tolerantie/grens is om in en uit ketose te raken. Voor sommige mensen ligt deze grens op 50, bij anderen op 20 of 25. De ene persoon kan zich dus meer veroorloven dan de anderen.

      Vaak kunnen mensen die al gedurende langere tijd in ketose zijn en vetgeadapteerd met een actieve levensstijl meer koolhydraten nuttigen zonder uit ketose te geraken.

      Beantwoorden

Plaats een reactie