Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Keto Weekmenu.

Ontdek alle voordelen van Keto door DIRECT te beginnen met ons kant-en-klare weekmenu.

Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.

Buikvet verminderen met het ketogeen dieet

Lichaamsvet is overal op en in het lichaam te vinden maar niet al het vet is hetzelfde. Op bepaalde plekken is het niet zo erg om veel vet te hebben maar op andere plekken wel. De plek waar het vet opgeslagen is bepaalt welk effect het heeft op je gezondheid. Er is ook nog een verschil in hoe het vet op een bepaalde plek opgeslagen wordt. Dit kan onder de huid of nog dieper in het lichaam. Het vet dat onder de huid te vinden is wordt subcutaan vet genoemd terwijl het dieper gelegen vet de naam visceraal vet draagt. Het viscerale vet is te vinden rondom de organen en wordt gezien als één van de boosdoeners als de gezondheid verslechtert. Dit vet verhoogt het risico op insulineresistentie en andere chronische aandoeningen.

Effectief

Kan het ketogeen dieet je buikvet verminderen? Net zoals al het andere vet op je lichaam kan het ketogeen dieet het buikvet verminderen. Een ketogeen dieet is effectief in het verminderen van het vet op deze gevaarlijke plekken. Uit onderzoek blijkt dat dit dieet niet alleen voor meer vetverlies in totaal zorgt maar ook een groter deel van dit vet is afkomstig uit de buikstreek. Het resultaat is een verlaagd risico op een reeks chronische aandoeningen. Als je het alleen voor het visuele effect doet, een plattere buik, dan helpt het ketogeen dieet ook. Veel gebruikers merken dat de buik minder “opgeblazen” lijkt doordat je in volume minder eet. Het eten dat je binnenkrijgt bevat meer calorieën per gram, waardoor je iedere dag minder gram eet terwijl het totale aantal calorieën gelijk kan blijven.

Vetverlies

In de eerste week van het dieet gaat het gewichtsverlies snel. Dit komt doordat je veel vocht verliest in de eerste dagen als je de koolhydraten drastisch vermindert. Het is niet vreemd dat je 2 tot 5 kilo kwijtraakt in de eerste week. Jammer genoeg is dit nagenoeg geen vet maar bijna alleen maar vocht. Na dit initiële gewichtsverlies gaat het langzamer maar het gewicht dat je dan verliest bestaat uit een groter deel uit vet.

Minder buikvet

buikvet keto
Bron: Volek JS, et al.

Dat teveel buikvet niet goed voor gezondheid is weet iedereen. Het is een risicofactor voor verschillende aandoeningen type 2 diabetes en hart- en vaatziekten. Het ketogeen dieet biedt een voordeel om dit risico te verminderen. In dit onderzoek1 komt naar voren dat vooral mannen het buikvet aanzienlijk kunnen verminderen met het ketogeen dieet. Zoals te zien in de grafiek is het ketogeen dieet (VLCK) effectiever voor het verminderen van het buikvet dan een dieet met weinig vet (LF). De resultaten zijn het grootst bij de mannen die deelnamen aan het onderzoek, mogelijk doordat mannen meer vet in dit gebied opslaan.

Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Keto Weekmenu.

Ontdek alle voordelen van Keto door DIRECT te beginnen met ons kant-en-klare weekmenu.

Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.

2 reacties Plaats reactie

Laat een reactie achter

[Keto Weekmenu]
[Keto Weekmenu]