Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Keto Weekmenu.

Ontdek alle voordelen van Keto door DIRECT te beginnen met ons kant-en-klare weekmenu.

Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.

Hamist | Team Keto.nl

10 comments

Veelzijdig Paleo brood

Veelzijdig Paleo brood
Broodvervangers, Ovengerecht

Veelzijdig Paleo brood

Voor als je toch nog af en toe zin hebt in een plakje brood als snack. Voedzaam en vullend, vol vezels en proteïne. Leuk voordeel ook is dat dit een recept is waarmee je alle kanten op kunt. Varieer bijvoorbeeld eens met extra noten of rozijnen in het brood.

Macro's (per portie)

Vetten 73% (18 g)
Eiwitten 14% (8 g)
Vezels 7% (4 g)
Koolhydraten 73% (18 g)
221 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 12

Brood 1

Amandelmeel
170
g
Kokosmeel
2
el
Gebroken lijnzaad
4
el
Chiazaad
2
el
Keltisch zeezout
0.5
tl
Baking Soda
1.5
tl
Ei
5
stuk(s)
Kokosolie
60
g
Honing
1
el
Appelazijn
1
el
Zonnebloempitten
2
tl

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 15

Kooktijd 35

1

Verwarm de oven voor op 170°C. 

2

Meng de amandelmeel, kokosmeel, lijnzaad, chiazaad, zout en baking soda in een grote beslagkom. 

3

Voeg daarna de eieren, kokosolie, honing en azijn toe.

4

Mix met een handmixer (of in een keukenmachine) tot een egaal beslag. 

5

Stort het beslag in een ingevette of met bakpapier bekleedde brood bakvorm van 25 cm. 

6

Versier de bovenkant eventueel met zonnebloempitten.

7

Bak in ongeveer 35 minuten goudbruin, of tot er een houten prikker schoon uit komt.

8

Laat helemaal afkoelen en bewaar daarna in een gesloten plastic zak.

Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Keto Weekmenu.

Ontdek alle voordelen van Keto door DIRECT te beginnen met ons kant-en-klare weekmenu.

Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.

10 gedachten over “Veelzijdig Paleo brood”

  1. Hallo,

    Ik heb een week geleden mij ingeschreven voor het keto weekmenu maar tot op heden niks ontvangen.
    Daarbij vraag ik mij af of je er gewoon mee kan beginnen of moet je toch de eiwitten, vetten en koolydraden tellen?

    Beantwoorden
    • Hi Christine, geen idee wat er mis is gegaan maar ik heb het bestand opgestuurd naar je. Als je in ketose wilt komen dan is het wel handig om je macro’s te berekenen en je eraan te houden. Als ketose niet belangrijk is voor je maar je wilt gewoon kh-arm eten dan kan dat gewoon.

      Beantwoorden
  2. Hi
    ik heb dit zojuist gebakken maar helaas … het is niet gelukt. Het deeg brokkelt uit elkaar. Ik kan er geen stukje af snijden. Ik vond het er al zo droog uit zien. Mist er niet iets bij de ingrediënten? Wat kan er mis zijn gegaan? Groet ilona

    Beantwoorden
  3. Heb het brood zojuist gemaakt, omdat ik in de reacties al las dat het droog en brokkelig was een flinke scheut lauw water toegevoegd. Hij is perfect, luchtig en kan hem makkelijk in plakken snijden. Smaakt ook super. Jammer dat ik geen foto kan delen!

    Beantwoorden

Plaats een reactie