Vet 16 gram – Eiwitten 48 gram – Koolhydraten 9 gram – Vezels 4 gram
Voor 4 porties
Ingrediënten
- 1 kilo rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 3 eetl olijfolie
- 1 theel paprikapoeder
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Keltisch zeezout en versgemalen peper, naar smaak
- 4 plakjes bacon 1⁄2 groene kool, in dunne reepjes
- 1 wortelen, geraspt
- 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
- handvol radijsjes, in dunne plakjes
- 1 ui, fijngesneden
- 1⁄2 bosje platte peterselie, fijngesneden
Instructies
Meng de garnalen met de olijfolie, paprikapoeder, knoflook en zout en peper in een kom en laat gedurende 2 uur afgedekt marineren in de koelkast.
Verwarm een koekenpan met anti- aanbak laag op middelhoog vuur en bak hierin de bacon krokant.
Haal uit de pan, laat even afkoelen en hak in kleine stukjes. Bak vervolgens de garnalen in het achtergebleven kookvet (eventueel aanvullen met een eetlepel kokosolie), tot ze roze en ondoorzichtig zijn.
Haal van het vuur en laat afkoelen.
Maak de salade door de kool, wortel, bleekselderij, radijsjes, ui en peterselie in een grote kom door elkaar te husselen.
Voeg hierna de garnalen toe en meng nog een keer.
Verdeel de salade over 4 borden en bestrooi met de stukjes bacon.
Ik krijg dit recept niet te zien… En ja, in ben ingelogd…
Hee Tascha, vervelend om te horen en je hebt gelijk! De technische dienst is hierna aan het kijken. Thnx voor het doorgeven.
Hoi Tascha,
Het recept is nu zichtbaar 🙂