Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Keto Weekmenu.

Ontdek alle voordelen van Keto door DIRECT te beginnen met ons kant-en-klare weekmenu.

Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.

Team Keto.nl

4 comments

Rode bieten carpaccio met spekjes

Rode bieten carpaccio met spekjes
Tapas, Snelle Recepten

Rode bieten carpaccio met spekjes

Kijk, dat is nog eens een creatief en heerlijk voorgerecht! Supersimpel en smaakvol bijgerechtje. Het ziet er zelfs een beetje hetzelfde uit als een echte carpaccio. Waarschuw je iedereen van te voren dat het groenten zijn die ze op gaan eten en geen vlees?

Macro's (per portie)

Vetten 66% (21 g)
Eiwitten 17% (12 g)
Vezels 6% (4 g)
Koolhydraten 66% (21 g)
288 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 4

Rode bieten
4
stuk(s)
Rucola
400
g
Pijnboompitjes
20
g
Olijfolie
4
el
Gerookte spekreepjes
75
g

Bereidingswijze

Moeilijkheid Easy

Voorbereidingstijd 15

Kooktijd 5

1

Bak de spekjes uit zonder olie in een koekenpan.

2

Rooster in een andere koekenpan kort de pijnboompitjes op middelhoog vuur.

3

Snijd de rode bieten in hele dunne plakken. Je kunt hiervoor ook een mandoline gebruiken.

4

Beleg vier borden met de gesneden rode bieten.

5

Doe er wat rucola op.

6

Besprenkel het met wat olijfolie.

7

Voeg de pijnboompitten en de spek er aan toe.

Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Keto Weekmenu.

Ontdek alle voordelen van Keto door DIRECT te beginnen met ons kant-en-klare weekmenu.

Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.

4 gedachten over “Rode bieten carpaccio met spekjes”

    • Voor het ketogeen dieet wordt aangeraden om tussen de 20-30 gram koolhydraten te zitten per dag. Natuurlijk met 21 gram zit je eigenlijk al aan die dagelijkse behoefte met enkel dit gerecht, als je voor de rest van de dag amper of geen koolhydraten meer eet. De koolhydraten zijn echter vooral afkomstig van de rode bieten, dus je kan er ofwel minder van gebruiken of vervangen door bijvoorbeeld courgette of een andere groente naar keuze die je ook heel fijn kan snijden in plakjes (zoals een carpaccio).

      Beantwoorden

Plaats een reactie