Opgeklopte kokosroom
Het perfecte alternatief voor slagroom: door kokoscrème op te kloppen krijg je kokosroom. Heerlijk bij allerhande toetjes! Door te variëren met de honing en vanille kan je deze kokosroom zoeter maken of meer naturel (de naturel variant is bijvoorbeeld een uitstekende combi met de tropische aarbeien)
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 4
Milliliter 250
Bereidingswijze
Moeilijkheid Easy
Voorbereidingstijd 10
Kooktijd 1
* kokoscrème krijg je door een blik volvette kokosmelk (met een kokos percentage van > 70%) een nacht geopend in de koelkast te laten staan. Het kokosvet scheidt zich dan van het water en komt bovenop te liggen. Dit kan je eraf scheppen en gebruiken in recepten die vragen om kokoscrème. De blikken kokosmelk van Aroy-D lenen zich hier bijzonder goed voor en zijn te krijgen bij de meeste toko’s.
Zorg ervoor dat de kokoscrème koud is, dan is deze beter stijf te kloppen.
Met een handmixer, klop de kokos tot deze de gewenste stijfheid heeft.
Voeg daarna honing en vanille extract naar smaak toe en klop nog even tot alles gemengd is.
Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Keto Weekmenu.
Ontdek alle voordelen van Keto door DIRECT te beginnen met ons kant-en-klare weekmenu.
Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.
Wil graag weekmenu ontvangen.
Hi Ans, het is opgestuurd naar je 😉