Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Keto Weekmenu.

Ontdek alle voordelen van Keto door DIRECT te beginnen met ons kant-en-klare weekmenu.

Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.

Koolhydraatarme noten: welke noten hebben weinig koolhydraten?

Een koolhydraatarm dieet zoals het ketodieet geeft je de mogelijkheid om nog steeds te snacken met noten. Het probleem is echter dat niet alle noten geschikt zijn; alles met teveel koolhydraten moet vermeden worden. Hoewel je geen calorieën hoeft te tellen en niet bang hoeft te zijn voor eten met veel vetten kun je niet zomaar alle noten eten en zoveel als je wilt. Als je geregeld noten als tussendoortje nuttigt en je afvraagt waarom je niet meer afvalt dan ligt het waarschijnlijk aan de soort noten die je eet en hoeveel je ervan eet.

Verleiding

Noten zijn makkelijk als snack, overal verkrijgbaar en nog belangrijker; je eet er snel te veel van. De gezoute noten nodigen je uit om er meer van te eten. Voor je het door hebt is de zak alweer leeg terwijl je slechts een handjevol wilde eten. Voorkom dat je teveel eet en eet niet uit de zak maar uit de hand of een kom.

Koolhydraten

Hoewel sommige noten zoals amandelen niet veel koolhydraten bevatten geldt dit niet voor alle nootsoorten. Cashewnoten is hier een goed voorbeeld van. Eet er teveel van en je raakt uit ketose doordat ze teveel koolhydraten bevatten. Het volume dat je naar binnen werkt helpt je niet om je doel te bereiken maar eerder saboteert het je strijd tegen de kilo’s.

De drie beste koolhydraatarme nootsoorten

De drie beste nootsoorten die je kunt eten zijn macadamianoten, pecannoten en paranoten. Van deze noten kun je er aardig wat eten tijdens het ketodieet omdat deze weinig koolhydraten bevatten, veel vetten en een gematigd aantal eiwitten. Dit is een ideale combinatie dat overeenkomt met de verhoudingen van het ketogeen dieet.

De slechtste koolhydraatarme nootsoorten

De slechtste noten die je kunt eten, als het je om de hoeveel koolhydraten gaat, zijn pistache- en cashewnoten. Deze noten bevatten veel te veel koolhydraten waardoor je er maar weinig kunt eten om niet over de dagelijkse grens te gaan. Twee handjes cashewnoten levert bijvoorbeeld al 20 gram koolhydraten, even veel als de dagelijkse limiet in het begin van het ketodieet.

Koolhydraten in noten

Dit is het overzicht met koolhydraten in noten, gerangschikt naar het aantal koolhydraten.

Noten (100 gr) Kcal Vet (gr) Kh (gr) Eiwit (gr)
Paranoten 679 67 4,5 14
Macadamianoten 733 74,5 6,5 9
Pecannoten 717 72 9,5 8,5
Amandelen 609 52 10,4 19,5
Hazelnoten 667 62,5 10,6 14,2
Pistachenoten 601 51,5 10,2 19,5
Pinda’s 623 52 11,2 26
Walnoten 675 62,5 12,1 14,4
Cashewnoten 591 46,5 22,5 18,5
Kastanjes 188 2 35 4