Het keto-dieet boek

Het ketogeen dieet is gebaseerd op veel vetten, weinig eiwitten en nog minder koolhydraten. Met deze combinatie verbruikt het lichaam geen suikers voor energie maar vetten. Dit heeft diverse voordelen voor het lichaam waar afvallen er één van is. Het ketogeen dieet is een effectieve afvalmethode en heeft bewezen resultaten geboekt in het bestrijden van gezondheidsproblemen zoals epilepsie-aanvallen onder kinderen, kanker, Alzheimer en Parkinson. Hoe makkelijk het ketogeen dieet ook klinkt, veel beginners hebben moeite om te bepalen wat er gegeten mag worden. Met het keto-dieet boek wordt dit makkelijker gemaakt doordat je aan de hand van de vele recepten je eetschema vorm kunt geven.

Het keto-dieet boek

Het Keto-dieetboek is oorspronkelijk in het Engels geschreven door Martina Slajerová en vervolgens vertaald naar het Nederlands. Met meer dan 240 pagina's informatie over het ketogeen dieet en 150 lekkere recepten zonder suikers is het boek onmisbaar voor de volger van de ketogeen dieet. Na een uitleg van het ketogeen dieet, welke voeding je moet vermijden en wat je wel kunt eten volgt een indrukwekkende lijst met recepten geschikt voor het ketogeen dieet. In het keto kookboek worden niet alleen hoofdgerechten vermeld maar ook voor het ontbijt en dessert.

Inhoud ketodieet boek

Inhoud

De inhoud van het kookboek voor het ketogeen dieet bestaat uit 10 hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk gaat over de schrijver van het boek en hoe zij kennismaakte met het ketogeen dieet. Als het ketogeen dieet nieuw voor je is dan lees je in hoofdstuk 2 wat het ketogeen dieet precies inhoudt en hoe het werkt. Uiteraard kun je deze informatie ook op deze website vinden. Waar het boek echter in uitblinkt zijn de recepten die je kunt gebruiken voor het ketogeen dieet. Dit zijn de 10 hoofdstukken van het boek:

  1. Inleiding
  2. Wat is het ketogeen dieet?
  3. Zelfgemaakte basisrecepten
  4. Ontbijt
  5. Hartige snacks
  6. Gezonde lunchideeën
  7. Soepen en salades
  8. Hoofdgerechten
  9. Bijgerechten
  10. Drankjes en desserts

Het ketodieet boek van Martina Slajerová is het ultieme hulpmiddel als je wilt beginnen met het ketogeen dieet. Waar beginners vaak over struikelen is wat er nu gegeten moet worden tijdens het ketodieet. Dit boek geeft het antwoord en kan je helpen om goed te beginnen.