Gekruide eendenborstfilets
Het is nog maar een jaar geleden dat ik voor het eerst eendenborst at, sindsdien maak ik het vaker klaar want wat is het lekker. Gelukkig is het ook nog eens heel gemakkelijk te bereiden! Tijdens het aanbakken van de huidkant zal je zien dat er veel vet uit de eendenborst begint te lopen, ik bewaar dit meestal zodat ik er later mijn groenten mee in kan wrijven voorafgaand aan het roosteren of er wat groene bladgroenten in kan roerbakken. Zo krijgen ook je groenten een heerlijk volle smaak.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 4
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 10
Kooktijd 5
Rasp de gember en pers de knoflook. Snijd de verse munt fijn.
Combineer gember, knoflook, munt, kaneel, kruidnagel, peper en zout in een kom en roer door elkaar.
Maak met een scherp mes inkepingen in de huid van de eendenborstfilets in de vorm van een ruit. Snijd alleen de huid in, niet het vlees.
Wrijf de eendenborstfilets in met het kruidenmengsel.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de eendenborstfilets op de huidkant aan, ca. 4-5 minuten tot een groot deel van het vet eruit is gelopen.
Draai de filets om en bak ze nog 3 minuten aan de andere kant. Laat de filets vervolgens 5 minuten rusten voor je ze serveert.
Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Keto Weekmenu.
Ontdek alle voordelen van Keto door DIRECT te beginnen met ons kant-en-klare weekmenu.
Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.