Eieren tijdens het ketogeen dieet

Er zijn veel diëten te vinden die gebaseerd zijn op ketose. Als iemand in ketose raakt dan stopt het lichaam met het gebruiken van koolhydraten als brandstof. Vetten zijn dan de voornaamste bron van energie. De metabolische staat van het lichaam kan snel worden bereikt met het ketogeen dieet. Het ketogeen is een low carb dieet. Koolhydraten worden het dieet tot een minimaal aantal gebracht, of zelf tot helemaal geen. In het ketogeen dieet eet je alleen maar eiwitten en vetten. Vetten zijn het grootste gedeelte van het eten bij het ketogeen dieet. Er zijn vele voedingsmiddelen die gegeten kunnen worden tijdens het dieet.

Eieren

Eieren worden vaak gegeten tijdens het ketogeen dieet. Ze hebben veel gezonde en waardevolle nutriënten. Eieren hebben een hoogwaardig biologisch eiwit. Dit is het ei-eiwit. Het komt heel dicht in de buurt van het lichaamseigen eiwit. Dit is ook de reden waarom veel sporters veel eieren eten. Eieren bevatten ook veel vitamines en mineralen zoals vitamine A, B6, B12 en bijvoorbeeld ijzer, calcium en potassium.

De voedingswaarde van eieren

Per 100 gram eieren is er 13 gram eiwitten, 10 gram vet en 1 gram koolhydraten. Het gewicht van een normaal ei van een kip weegt ongeveer 50 tot 70 gram. Als er daarom wordt uitgegaan van een gemiddeld ei dan zijn er 8 gram eiwitten, 6 gram vet en een ½ gram koolhydraten. Eieren bevatten heel weinig koolhydraten. Hierdoor zijn eieren uitstekend eten voor tijdens het ketogeen dieet. Eieren zijn ook makkelijk te gebruiken om uiteenlopende maaltijden mee te maken.

Eieren tijdens het ketogeen dieet
3.8 (75.56%) 9 stemmen

1 comment Add Comment

 1. Hallo redactie ik wil graag gaan beginnen met ketodieet
  Ik ben 1.63 lang
  Weeg 73.8
  Ik kreeg te horen dat ik 986 caloriën mag klopt dat ??
  35% koolhydraten
  25% eiwitten
  39% vetten

  Ik wil graag weten dankjewel en wil graag afvallen natuurlijk

  Alvast bedankt , Dorsi

  Beantwoorden

Een reactie plaatsen

[Keto Weekmenu]
[Keto Weekmenu]