NB: Deze maaltijd bevat 11 gram netto koolhydraten.
Ossenstaartsoep
Heb je in een restaurant weleens echte ossenstaartsoep gegeten? Dan weet je ook hoe heerlijk dat is. Er zijn eigenlijk 2 verschillende soorten: heldere ossenstaartsoep, en gepureerde. Ikzelf wilde de groenten die ik mee had laten koken niet weggooien dus besloot ik de soep te pureren. Dat was zeker een succes!
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 7
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 20
Kooktijd 480
Snijd de ossenstaart in stukken. Snijd de prij in ringen, de winterpeen en bleekselderij in plakjes, de pastinaak in blokjes en pel de knoflook.
Combineer ossenstaart, prei, winterpeen, pastinaak, bleekselderij, knoflook, laurier, kruidnagel, appelazijn en water in de slowcooker.
Zet de slowcooker op de lage stand, en laat de soep 8 uur stoven.
Haal de laurierblaadjes uit de soep, en haal de stukken ossenstaart eruit.
Trek het vlees van het bot en leg dit even apart.
Pureer de soep met behulp van de staafmixer en breng daarna op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over een aantal borden en garneer met het vlees en de verse peterselie.
TIP: Houd je van wijn? Gebruik dan 1,5 liter water in combinatie met 0,5 liter rode wijn. Dan wordt je soep nog rijker van smaak. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld eters krijgt.
Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Keto Weekmenu.
Ontdek alle voordelen van Keto door DIRECT te beginnen met ons kant-en-klare weekmenu.
Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.
Blij met de rcepten .
Fijn te lezen Joke 🙂