Hartige eiermuffins
Handig als je ’s ochtends weinig tijd hebt: deze muffins blijven een paar dagen goed dus je kunt in het weekend alvast een lading van deze hartige eiermuffins maken en de rest van de week als go-to ontbijt (of lunch) meenemen. Ook hierbij geldt weer: de variatiemogelijkheden zijn eindeloos. Ik vind dit een super manier om van restjes groente en/of vlees en vis af te komen.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 2
Muffins 6
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 15
Kooktijd 30
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een muffin bakvorm (goed) in met wat kokosolie.
Klop de eieren los in een kom en meng hier de tomatenpuree, zout en peper doorheen. Je kunt nu ofwel het vlees en de groenten meteen door de eieren scheppen voor een bite in je muffins, of deze eerst aanzetten in een koekenpan en daarna pas door het eiermengsel.
Smelt hiervoor de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui.
Voeg hier de knoflook en het gehakt aan toe bak het gehakt rul. Kruid met de komijn.
Voeg daarna de paprika en spinazie toe aan de pan en bak even kort mee tot de paprika zacht begint te worden.
Haal je koekenpan van het vuur en doe het gehakt/ groentemengsel bij de eieren. Roer nog even goed door.
Giet je eiermengsel in de muffin bakvorm en bak in de oven ongeveer 15-20 minuten of tot een houten prikker er schoon uit komt.
In de koelkast een aantal dagen te bewaren.
Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Keto Weekmenu.
Ontdek alle voordelen van Keto door DIRECT te beginnen met ons kant-en-klare weekmenu.
Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.