Veelzijdig Paleo brood
Voor als je toch nog af en toe zin hebt in een plakje brood als snack. Voedzaam en vullend, vol vezels en proteïne. Leuk voordeel ook is dat dit een recept is waarmee je alle kanten op kunt. Varieer bijvoorbeeld eens met extra noten of rozijnen in het brood.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 12
Brood 1
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 15
Kooktijd 35
Verwarm de oven voor op 170°C.
Meng de amandelmeel, kokosmeel, lijnzaad, chiazaad, zout en baking soda in een grote beslagkom.
Voeg daarna de eieren, kokosolie, honing en azijn toe.
Mix met een handmixer (of in een keukenmachine) tot een egaal beslag.
Stort het beslag in een ingevette of met bakpapier bekleedde brood bakvorm van 25 cm.
Versier de bovenkant eventueel met zonnebloempitten.
Bak in ongeveer 35 minuten goudbruin, of tot er een houten prikker schoon uit komt.
Laat helemaal afkoelen en bewaar daarna in een gesloten plastic zak.
Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Keto Weekmenu.
Ontdek alle voordelen van Keto door DIRECT te beginnen met ons kant-en-klare weekmenu.
Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.
Hallo,
Ik heb een week geleden mij ingeschreven voor het keto weekmenu maar tot op heden niks ontvangen.
Daarbij vraag ik mij af of je er gewoon mee kan beginnen of moet je toch de eiwitten, vetten en koolydraden tellen?
Hi Christine, geen idee wat er mis is gegaan maar ik heb het bestand opgestuurd naar je. Als je in ketose wilt komen dan is het wel handig om je macro’s te berekenen en je eraan te houden. Als ketose niet belangrijk is voor je maar je wilt gewoon kh-arm eten dan kan dat gewoon.
Hoi,
Kun je de kokosolie vervangen door olijfolie?
Hi Derya, durf ik helaas niet met alle zekerheid te zeggen. Sorry!
Hi
ik heb dit zojuist gebakken maar helaas … het is niet gelukt. Het deeg brokkelt uit elkaar. Ik kan er geen stukje af snijden. Ik vond het er al zo droog uit zien. Mist er niet iets bij de ingrediënten? Wat kan er mis zijn gegaan? Groet ilona
Hee Ilona, hmm eerlijk gezegd geen idee. Heb em zelf zo gemaakt een keer en toen was alles prima.
Kun je dit brood ook invriezen?
Ik vond het erg droog. Volgende keer proberen met rozijnen erdoor. Misschien is dat beter.
Heb het brood zojuist gemaakt, omdat ik in de reacties al las dat het droog en brokkelig was een flinke scheut lauw water toegevoegd. Hij is perfect, luchtig en kan hem makkelijk in plakken snijden. Smaakt ook super. Jammer dat ik geen foto kan delen!
Super om te horen Kristie!