Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Keto Weekmenu.

Ontdek alle voordelen van Keto door DIRECT te beginnen met ons kant-en-klare weekmenu.

Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.

Charlotte

No comments

5 Keto supplementen om te gebruiken tijdens het Ketogeen dieet

Als je snel resultaten wilt zien van je Ketose en daarnaast duurzaam het Ketogeen dieet wilt volgen, gebruik dan Keto supplementen om de effecten hiervan te boosten. Hier volgen vijf supplementen die jouw vetverbrandingsmachine naar een hoger level tillen!

In dit artikel:
1. Keto supplementen voor Optimale Lichamelijke Omstandigheden
2. 5 Keto supplementen die je nodig hebt tijdens het Ketogeen Dieet

Keto supplementen die je moet proberen voor Snellere Resultaten

 

Keto supplementen gebruiken voor Optimale Gezondheid en Functionaliteit
Eerlijk is eerlijk, hoe mooi en functioneel het Ketogeen dieet ook is, het kan behoorlijk beperkend zijn qua keuze uit voedingsmiddelen en daarnaast de hoeveelheid die je ervan kunt eten. Het kan een uitdaging zijn om alle vitamines en voedingsstoffen binnen te krijgen die je lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren en het maximale eruit te halen.

Daarom nemen Keto-liefhebbers die op een duurzame manier het dieet volgen Keto supplementen om optimale lichamelijke omstandigheden te garanderen tijdens het proces van vetverbranding. Vaak kan de toevoeging van supplementen de ongemakken verminderen die komen kijken bij de Keto-griep. De Keto-griep (ook wel bekend als Keto flu) is een veelvoorkomend nadeel, vooral als je net gestart bent met het Ketogeen dieet en je lichaam nog moet leren zich aan te passen en om te schakelen van koolhydraat- naar ververbranding.

Welke Keto voedingssupplementen zijn nuttig bij het Ketogeen dieet? De onderstaande aanwijzigingen vertellen je niet alleen welke supplementen nuttig zijn, maar ook in welke voedingsmiddelen ze terug te vinden zijn. De juiste combinatie van voeding rijk aan nutriënten en ketogene supplementen houdt je lichaam gezond en gelukkig.

5 Keto-supplementen die je nodig hebt bij het Ketogeen Dieet

1 Magnesium
Veel mensen, zelfs degenen die geen Ketogeen dieet volgen, kampen met een magnesium tekort als gevolg van slechte keuzes en zelfs bepaalde medicijnen die de voorraad magnesium van het lichaam kunnen uitputten. Veel voedingsmiddelen die verrijkt zijn met dit mineraal, zoals fruit en bonen, bevatten veel koolhydraten en zijn daarom niet ideaal voor mensen die dit speciale koolhydraatarme dieet volgen. Spinazie, avocado, bottenbouillon en makreel zijn allemaal Keto-vriendelijke bronnen van magnesium.

Magnesium is één van de belangrijke elektrolyten die het lichaam helpt door het reguleren van de bloedsuikerspiegel, het ondersteunen van energie en het versterken van een gezond immuunsysteem. Idealiter zouden Keto-liefhebbers ervoor moeten zorgen dat ze elke dag ten minste 200-400 mg magnesium binnenkrijgen.

2 Omega 3-Vetzuren
Lange-keten Omega 3-vetzuren worden teruggevonden in bepaalde soorten vis en zijn aanwezig in visolie, terwijl de veel voorkomende Omega 6-vetzuren meestal worden gevonden in bewerkte voedingsmiddelen die bijdragen aan een ongezonde levensstijl.

Bronnen voorzien van veel Omega 3:
• Zalm
• Tonijn
• Haring
• Walnoten
• lijnzaad

Bronnen voorzien van veel Omega 6:
• Chips
• Zonnebloemolie
• Maïsolie
• Halvarine
• Lijnzaad

Wij zien dan ook een enorme toename van de Omega 6 en afname van Omega 3, hoewel we beiden nodig hebben is nu juist die disbalans ongewenst.  Omega 6 zijn ontstekingsbevorderend en Omega 3’s kunnen ontstekingen terugdringen, de gezondheid van de hersenen verbeteren en het risico op hartziekten bij iemand verminderen, waardoor het een heel waardevol item is om in je vetrijke dieet te hebben – ofwel gegeten als voedingsmiddel of als supplement.

Deze voordelen ontstaan door de aanwezigheid van EPA en DHA die veel voorkomen in kwalitatieve Omega 3 Keto supplementen. Elk supplement dat je inneemt bevat idealiter ten minste 500 mg van deze Omega 3-vetzuren per dosering van 1.000 mg.

Wat is eicosapentaeenzuur (EPA)? Een vetzuur dat meestal voorkomt in koudwater vissen zoals haring, tonijn, makreel, zalm. Het wordt gebruikt om het risico op de ziekte van Alzheimer, diabetes, depressie en vele andere ziekten te verminderen.

Wat is docosahexaeenzuur (DHA)? Een vetzuur dat ook wordt gevonden in koudwater vissen, maar dat in het lichaam kan worden omgezet in eicosapentaeenzuur. Het vetzuur wordt gebruikt om het risico op dementie, hart- en vaatziekten, type 2 diabetes en vele andere gezondheidsproblemen te verlagen.


3 Vitamine D
Het Ketogeen dieet betekent niet dat je minder kans hebt om voldoende hoeveelheden vitamine D binnen te krijgen. In feite hebben de meeste mensen een tekort aan deze essentiële vitamine, dus het is de moeite waard om het hier op te nemen. Als Keto-liefhebbers zijn we er allemaal op gericht onze algehele gezondheid te verbeteren, en vitamine D is een belangrijk onderdeel om dit doel te bereiken. Het actieve vitamine D3 wordt als hormoon via de bloedsomloop naar alle lichaamsweefsels vervoerd en speelt een belangrijke rol bij veel lichaamsfuncties, waaronder:

 • Helpt bij de opname van calcium
 • Ondersteuning van het immuunsysteem
 • Regulering van celgroei
 • Sterke, gezonde botten
 • Vermindering van ontstekingen

Blootstelling aan zonlicht levert vitamine D op, maar een vitamine D supplement wordt vaak aanbevolen om ervoor te zorgen dat er geen tekort ontstaat. Zeker in landen met weinig zonneschijn zoals Nederland en België.

Let er bij de keuze van een supplement op dat het Vitamine D3, niet te verwarren met D2 bevat.

Dit is de beste optie, omdat deze 200% tot 300% beter opgeslagen wordt dan de Vitamine D2.

4 Greens poeder
Het Ketogeen dieet werkt het beste wanneer men ervoor zorgt dat ze voldoende groenten binnenkrijgen. Voor degenen die in het verleden niet noodzakelijk genoten van een op planten gebaseerd dieet, kan dit een moeilijke overgang zijn om te maken. Greens poeder, helpt individuen om hun dagelijkse behoeften aan op groenten gebaseerde vitaminen en mineralen binnen te krijgen, zonder dat ze bij elke maaltijd borden vol groenten hoeven te eten. Greens poeder kan worden toegevoegd aan bijna elk soort gerecht, hoewel het vooral populair is in smoothies en shakes. Dit poeder bestaat meestal uit tal van gezonde bronnen, waaronder:

 • Moringa
 • Kurkuma
 • Chlorella
 • Spirulina
 • Tarwegras
 • Bieten

Veel nutriënten in keer dus!

Yummie Greens is een voorbeeld van een shot aan belangrijke voedingsstoffen.


5 Edelgist
Edelgist is een inactieve gist gemaakt van een eencellig organisme dat groeit op melasse en vervolgens wordt verwerkt en gedroogd om het te deactiveren. Het draagt niet bij aan het rijzen van brood zoals traditionele, actieve gist en wordt vanwege zijn voedingswaarde en uitstekende smaak in veel gerechten verwerkt. Wat voedingsgist zo geweldig maakt, is wat het bevat en wat het niet bevat. In plaats van conserveermiddelen en kunstmatige smaken krijgen gebruikers van edelgist eiwitten, foliumzuur, B-vitamines, zink en selenium binnen (let hierbij op dat je een verrijkte variant kiest). Deze voedingsstoffen kunnen ook helpen bij het vermijden van het brandende mond syndroom. Edelgist supplementen worden verkocht in vlok- of poedervorm en kunnen aan bijna alles worden toegevoegd! De gezondheidsvoordelen van edelgist maken het populair onder veganisten en volgers van het Ketogeen dieet. En ook over de smaak zijn de meesten erg te spreken. Het is een beetje te vergelijken met kaas.

Deze vijf Keto supplementen leveren de voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft als je een Ketogeen dieet volgt. Neem exogene ketonsupplementen of eet voedsel dat rijk is aan vetzuren, zodat je op koers blijft met de voedingsbehoeften van je lichaam en gezond leeft.

Wellicht is dit artikel ook interessant voor je: De meest gestelde vragen over het Ketogeen dieet

Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Keto Weekmenu.

Ontdek alle voordelen van Keto door DIRECT te beginnen met ons kant-en-klare weekmenu.

Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.

Plaats een reactie