Ovenschotel met spinazie en aubergine
Ovenschotels kunnen geweldig comfort food zijn. Deze vegetarische paleo variant is een stuk gezonder (en lekkerder) dan de standaard zware ovenschotels die je misschien gewend bent.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 4
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 10
Kooktijd 40
Verwarm de oven op 200 °C.
Snijd de aubergines, uien en tomaten in plakjes en bestrooi de aubergine plakes met zout.
Bestrijk de aubergine en ui met olijfolie en bak ze in een grillpan bruin.
Laat de spinazie in een grote pan op matig vuur laten slinken en daarna uitlekken in een vergiet.
Leg de groenten in lagen in een ingevette ovenschaal: eerst de aubergine, dan de spinazie en vervolgens de ui en tomaat. Herhaal dit nog een keer.
Klop de eieren los met amandelmelk, citroensap, zout en peper en giet dit over de groenten.
Bestrooi met amandelmeel en bak ongeveer 30-40 minuten in de oven.
Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Keto Weekmenu.
Ontdek alle voordelen van Keto door DIRECT te beginnen met ons kant-en-klare weekmenu.
Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.
Leuk, ga ik snel ook doen!
Super!!
Hallo,
Sommige recepten worden wel getoond als ik ze aanklik en sommige niet. Heeft iemand hetzelfde probleem?
Hee Mirjam, thnx voor het laten weten! Ik heb het opgelost 🙂 Als je meer ziet laat het weten dan los ik het op!
Super! Bedankt! 😀
Graag gedaan!