Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Keto Weekmenu.

Ontdek alle voordelen van Keto door DIRECT te beginnen met ons kant-en-klare weekmenu.

Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.

Kritieken op het ketogeen dieet

Het dieet zoals het in Nederland het meest voorkomt bevat veel zetmeel en suikers. Door de eigenschappen van dit eetpatroon raken de glycogeenvoorraden van veel Nederlanders nooit helemaal leeg. Dit voorkomt dat men in ketose raakt. Doordat er voldoende te eten is voor iedereen is het normaal dat men niet meer in ketose raakt.

Ketose

Ketose wordt niet door iedereen als goed voor de gezondheid gezien. De meningen verschillen daarover. Door sommigen wordt ketose gezien als een gevaarlijke en schadelijke staat van het lichaam. Dit zou onnodige stress voor lever veroorzaken en het afbreken van de spiercellen.

Vetten

Doordat er veel dierlijke eiwitten worden gegeten zou leverschade ontstaan en doordat er ook veel dierlijke vetten worden gegeten in plaats van koolhydraten zou de kans op hart- en vaatziekten worden verhoogd. Deze mening wordt door veel medische wetenschappers gedeeld. Er wordt tegenwoordig echter anders naar gekeken als het gaat om een periodieke ketose. Een ketose voor een korte periode is normaal en kan voor voordelen zorgen voor de gezondheid.

Ketoacidose

De mensen die tegen koolhydraatarme diëten zijn hebben als ketoacidose en hypoglykemie als voornaamste redenen. Als er wordt begonnen aan een ketogeen dieet dan is een milde acidose een bijwerking. Het is echter heel anders dan een ketoacidose dat voorkomt bij diabetici waarbij het levensbedreigend kan zijn. Een levensbedreigend niveau van ketonen is onwaarschijnlijk als een gezond persoon een ketogeen dieet volgt.