Kip Korma met Bloemkoolrijst
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 4
Bereidingswijze
Moeilijkheid Easy
Voorbereidingstijd 10
Kooktijd 15
Snijd de kippendijen in blokjes.
Snipper de uien, rasp de gember en snijd de knoflook tenen fijn.
Snijd de rode peper in ringen, en snijd de koriander fijn.
Verhit de kokosolie in een wok of hapjespan en bak hierin de uien zachtjes aan.
Voeg gember, knoflook, rode peper, kerrie, korianderzaad, kardemom en komijnzaad toe en bak dit een halve minuut mee.
Voeg de kip toe en bak de blokjes rondom goudbruin.
Meng kruidnagels, zout en peper door het gerecht en schenk de kokosyoghurt in de pan.
Breng zachtjes aan de kook en laat het gerecht 10 minuten stoven op een laag vuur, tot de kip gaar is en het geheel iets in is gedikt.
Bak in de tussentijd de bloemkoolrijst aan in een wok, niet langer dan 3 à 4 minuten. De rijst mag beetgaar zijn. Breng op smaak met een klein beetje zout.
Serveer de bloemkoolrijst met de kip korma en garneer met de verse koriander.
Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Keto Weekmenu.
Ontdek alle voordelen van Keto door DIRECT te beginnen met ons kant-en-klare weekmenu.
Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.