Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Keto Weekmenu.

Ontdek alle voordelen van Keto door DIRECT te beginnen met ons kant-en-klare weekmenu.

Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.

Hamist | Team Keto.nl

No comments

Kip Korma met Bloemkoolrijst

Kip Korma met Bloemkoolrijst
Gevogelte & Wild Recepten, Snelle Recepten

Kip Korma met Bloemkoolrijst

Macro's (per portie)

Vetten 67% (39 g)
Eiwitten 20% (26 g)
Vezels 5% (6 g)
Koolhydraten 67% (39 g)
522 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 4

Kokosolie
2
el
Ui
2
stuk(s)
Verse gember
2
cm
Knoflook
3
teentje(s)
Rode peper
1
stuk(s)
Kerriepoeder
1
el
Gedroogde koriander
2
tl
Kardemom
2
tl
Komijn
2
tl
Kippendijen
500
g
Kruidnagel
4
stuk(s)
Keltisch zeezout
0.5
tl
Zwarte peper
0.25
tl
Kokosyoghurt
300
g
Bloemkool
600
g
Verse koriander
4
el

Bereidingswijze

Moeilijkheid Easy

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 15

1

Snijd de kippendijen in blokjes.

2

Snipper de uien, rasp de gember en snijd de knoflook tenen fijn.

3

Snijd de rode peper in ringen, en snijd de koriander fijn.

4

Verhit de kokosolie in een wok of hapjespan en bak hierin de uien zachtjes aan.

5

Voeg gember, knoflook, rode peper, kerrie, korianderzaad, kardemom en komijnzaad toe en bak dit een halve minuut mee.

6

Voeg de kip toe en bak de blokjes rondom goudbruin.

7

Meng kruidnagels, zout en peper door het gerecht en schenk de kokosyoghurt in de pan.

8

Breng zachtjes aan de kook en laat het gerecht 10 minuten stoven op een laag vuur, tot de kip gaar is en het geheel iets in is gedikt.

9

Bak in de tussentijd de bloemkoolrijst aan in een wok, niet langer dan 3 à 4 minuten. De rijst mag beetgaar zijn. Breng op smaak met een klein beetje zout.

10

Serveer de bloemkoolrijst met de kip korma en garneer met de verse koriander.

Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Keto Weekmenu.

Ontdek alle voordelen van Keto door DIRECT te beginnen met ons kant-en-klare weekmenu.

Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.

Plaats een reactie