Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Keto Weekmenu.

Ontdek alle voordelen van Keto door DIRECT te beginnen met ons kant-en-klare weekmenu.

Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.

Hamist | Team Keto.nl

4 comments

Kabeljauw uit de oven met citroen en rozemarijn

Kabeljauw uit de oven met citroen en rozemarijn
Visgerechten, Ovengerecht

Kabeljauw uit de oven met citroen en rozemarijn

In plaats van kabeljauw kan je ook andere witvis in dit gerecht gebruiken. Zomers lekker met een salade maar ook met wat stevigere kost zoals zoete aardappels of je favoriete paleo pureé.

Macro's (per portie)

Vetten 37% (12 g)
Eiwitten 58% (42 g)
Vezels 3% (2 g)
Koolhydraten 37% (12 g)
292 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 4

Knoflook
2
teentje(s)
Verse Rozemarijn
8
g
Kappertjes
40
g
Citroenrasp
1
tl
Olijfolie
3
el
Kabeljauw
4
stuk(s)
Citroen
2
stuk(s)
Keltisch zeezout
1
naar smaak
Zwarte peper
1
naar smaak

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 25

Kooktijd 20

1

Pers de knoflook en hak de bladeren van de takjes rozemarijn grof, spoel de kappertjes en laat ze uitlekken, snijd de citroenen in dunne plakjes.

2

Meng de knoflook, rozemarijn, kappertjes, citroenrasp en olijfolie in een kommetje.

3

Haal de kabeljauw moten door dit mengsel en laat de kabeljauw met de marinade nog 10-15 minuten intrekken in de koelkast.

4

Verwarm de oven voor op 200°C .

5

Leg de vis in een enkele laag in een ondiepe ovenschaal en doe hier de rest van de marinade overheen.

6

Bestrooi nog met wat zout en peper en leg hier de schijfjes citroen op.

7

Rooster de vis ongeveer 15-20 minuten of deze gaar is.

8

Neem de vis uit de oven en laat deze nog even 5 minuten rusten voor het opdienen.

9

Lekker met een groene salade. Smakelijk!

Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Keto Weekmenu.

Ontdek alle voordelen van Keto door DIRECT te beginnen met ons kant-en-klare weekmenu.

Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.

4 gedachten over “Kabeljauw uit de oven met citroen en rozemarijn”

  1. Hoe kan je de smaak van een kabeljauw meer tekort doen dan met dit gerecht.
    Het is als of je rozemarijn eet met de textuur van kabeljauw, werkelijk zonde van de kabeljauw!
    Deze kok heeft geen verstand van smaakbalans.

    Beantwoorden

Plaats een reactie