Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Keto Weekmenu.

Ontdek alle voordelen van Keto door DIRECT te beginnen met ons kant-en-klare weekmenu.

Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.

Hamist | Team Keto.nl

6 comments

Ovenschotel met spinazie en aubergine

Ovenschotel met spinazie en aubergine
Ovengerecht, Groente gerechten

Ovenschotel met spinazie en aubergine

Ovenschotels kunnen geweldig comfort food zijn. Deze vegetarische paleo variant is een stuk gezonder (en lekkerder) dan de standaard zware ovenschotels die je misschien gewend bent.

Macro's (per portie)

Vetten 57% (17 g)
Eiwitten 15% (10 g)
Vezels 10% (7 g)
Koolhydraten 57% (17 g)
269 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 4

Aubergine
1
stuk(s)
Ui
2
stuk(s)
Olijfolie
3
el
Spinazie
450
g
Tomaten
4
stuk(s)
Ei
2
stuk(s)
Amandelmelk
60
ml
Citroensap
2
tl
Amandelmeel
4
el
Zout
1
naar smaak
Zwarte peper
1
naar smaak

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 40

1

Verwarm de oven op 200 °C.

2

Snijd de aubergines, uien en tomaten in plakjes en bestrooi de aubergine plakes met zout.

3

Bestrijk de aubergine en ui met olijfolie en bak ze in een grillpan bruin.

4

Laat de spinazie in een grote pan op matig vuur laten slinken en daarna uitlekken in een vergiet.

5

Leg de groenten in lagen in een ingevette ovenschaal: eerst de aubergine, dan de spinazie en vervolgens de ui en tomaat. Herhaal dit nog een keer.

6

Klop de eieren los met amandelmelk, citroensap, zout en peper en giet dit over de groenten.

7

Bestrooi met amandelmeel en bak ongeveer 30-40 minuten in de oven.

Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Keto Weekmenu.

Ontdek alle voordelen van Keto door DIRECT te beginnen met ons kant-en-klare weekmenu.

Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.

6 gedachten over “Ovenschotel met spinazie en aubergine”

Plaats een reactie