Kiprolletjes met pesto
Smaakvol koken hoeft niet persé ingewikkeld te zijn of veel tijd in beslag te nemen. En dat bewijzen deze kiprolletjes met zelfgemaakte pesto maar al te goed! De Italiaanse smaken combineren trouwens erg goed met een tomatensalade.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 2
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 15
Kooktijd 25
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin en laat daarna op een bord afkoelen.
Doe de pijnboompitten, edelgistvlokken en knoflook in de keukenmachine en maal fijn.
Voeg het basilicum en de olie toe en maal kort tot pesto.
Breng op smaak met peper en zout.
Leg elke kipfilet tussen 2 stukken vershoudfolie.
Sla met een steelpan of deegroller tot dunne lapjes van ongeveer 1/2 cm dik.
Verwijder de folie en bestrijk de filetlapjes royaal met pesto.
Rol ze op en zet vast met een cocktailprikker.
Bestrooi met peper en zout.
Smelt de kokosolie in een koekenpan en bak de kiprolletjes op hoog vuur rondom bruin.
Leg ze in de ovenschaal en bak 15-20 min. in de oven gaar.
Snijd in schuine plakken en serveer met de rest van de pesto.
Lekker met een tomatensalade.
Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Keto Weekmenu.
Ontdek alle voordelen van Keto door DIRECT te beginnen met ons kant-en-klare weekmenu.
Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.