Je hoeft helemaal niet naar het restaurant van een gigantisch grote Zweedse interieurwinkel om heerlijke gehaktballetjes te kunnen eten. Je maakt ze net zo makkelijk thuis! En wij zijn er zeker van dat deze nog lekkerder en gezonder zijn ook!!
Zweedse gehaktballetjes
Net als bij de IKEA, maar dan in een makkelijke paleo variant. Eventueel kan je hier nog jus bij maken door 1 eetlepel ghee en 250 ml runderbouillon in de koekenpan (waar de ui in zat) te gieten en hier 1 eetlepel arrowroot door te roeren. Breng dit aan de kook en laat eventjes sudderen tot het ingedikt is.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 4
Stuks 20
Voor de Allspice:
Bereidingswijze
Moeilijkheid Easy
Voorbereidingstijd 10
Kooktijd 40
Smelt de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui tot deze zacht en glazig is.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius en vet een ovenschaal lichtjes in.
Kneed het gehakt met de uien, eieren en kruiden door elkaar en vorm hier kleine gehaktballetjes van (ongeveer 15-20 stuks).
Bak de balletjes in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.
Meng voor de allspice 1/2 tl kaneel, 1/4 tl kruidnagel en 1/4 gemalen nootmuskaat door elkaar. Dit is goed voor 1 eetlepel.
Schrijf je in en ontvang een
GRATIS Keto Weekmenu.
Ontdek alle voordelen van Keto door DIRECT te beginnen met ons kant-en-klare weekmenu.
Vul hieronder je naam en beste e-mail adres in en klik op inschrijven.
Punt 5 (het mengen van de kruiden) twee stapjes omhoog schuiven (naar punt 3) …
Goed gezien Eric!
Helaas kunnnen wij dit niet aanpassen, maar we geven het door aan Guac.com 🙂