Keto.nl

Ervaringen met het ketodieet en ketose

Het is voor de meeste mensen niet eenvoudig om over te stappen naar een koolhydraatarm dieet zoals het keto dieet. In iedere cultuur spelen de koolhydraten een rol bij het bereiden van traditionele gerechten. Zo kunnen Chinezen niet zonder bami en rijst, eten Mexicanen veel tortilla’s en wij Nederlanders kunnen niet zonder aardappelen. Het zijn niet alleen de traditionele gerechten die vol met koolhydraten zitten maar ook de simpele voedingsmiddelen en dranken. De cruesli voor het ontbijt, de jus d’orange tijdens de lunch en de Snickers in de middag; het zijn de producten die je niet meer kunt eten tijdens het ketodieet. De gedachte om al deze heerlijke gerechten nooit meer te kunnen eten schrikt veel mensen af. Het is niet makkelijk om een gewoonte waarmee je opgegroeid bent achter je te laten. Voor het ketogeen dieet ontkom je er niet aan om de koolhydraten te beperken.

Ervaringen met het ketogeen dieet?

Wanneer je dit doet dan verandert er wat in je lichaam. Dit is een fundamentele verandering waarin je lichaam geen glucose meer gebruikt als voornaamste energiebron. Deze verandering gaat in als het lichaam zich aanpast op het nieuwe eetpatroon waarin vetten de dienst uitmaken. De energie die je lichaam nodig heeft is op dat moment afkomstig uit vetten en ketonen. Het gevolg is dat je op een effectieve manier kunt afvallen en je ideale gewicht kunt bereiken.

Velen zijn je al voorgegaan zoals je binnenkort kunt lezen in de reacties op deze pagina met de ervaringen van anderen. Ook zijn er pagina’s waar mensen hun ervaringen met het keto dieet hebben genoteerd.

Dit zijn enkele eerdere reacties van lezers:

Rocco
“Zit nu 2,5 week op 25 kh , 115 eiwit , 60 tot 80 vet
Ik woog 120.5 kilo .. nu na 2,5 week 110,5 kilo .
10 kilo eraf en totaal geen moeite met nieuwe eetwijze .”
Vanessa
“Eind oktober begonnen met Keto en in twee maanden 10 kilo kwijt. Met de feestdagen naar mijn idee op gewicht gebleven en was goed te doen qua keuzes. Twee verjaardagen, weekend weg, sinterklaas, kerst, oud en nieuw en toch zoveel afvallen? Ik had het niet voor mogelijk gehouden.”

Heb je het ketogeen dieet gevolgd of volg je het momenteel? Deel je ervaringen met anderen in de reacties zodat iedereen een beter beeld krijgt van de mogelijkheden en van elkaar kan leren. Ben je met succes 10+ kilo’s kwijt of lukt het je maar niet om het dieet vol te houden? Laat je ervaring achter in de reacties.

Ketose ervaringen

Ketose is een natuurlijke reactie van het lichaam om flexibel om te kunnen gaan met periodes waarin er geen eten voorhanden is. Zo is er in het verleden vaker hongersnood geweest waardoor mensen ongewild in ketose raakten om met deze situatie om te kunnen gaan. Doordat we tegenwoordig eten in overvloed hebben komt echter bijna niemand meer ongewild in ketose. De koolhydraten in het moderne westerse dieet voorkomen dat mensen nog in ketose raken. Dat is anders bij het ketogeen dieet, waar je een minimum aan koolhydraten binnenkrijgt. Het gevolg van deze wijziging in het dieet is dat je in ketose raakt en te maken kunt krijgen met (tijdelijke) bijwerkingen. Hoe ervaar jij de ketogene toestand en eventuele bijwerkingen? Laat het weten in de reacties.

3.5 / 5 ( 22 stemmen )