Gember-Biefstuk Roerbak met Bloemkoolrijst voor 2 personen

Voedingswaarde per persoon:

Calorieën 363 kcal  – Vet 12 g – Eiwit 41 g – Koolhydraten 22 gram

Ingrediënten marinade

  • 1 el witte wijnazijn
  • 2,5 el coconut aminos
  • 1 el honing
  • geraspte gember, stuk van 2 cm
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 0,5 tl chili flakes
  • 0,5 tl gemalen komijn

Ingrediënten

  • 300 g biefstukpuntjes
  • eetlepel olijfolie
  • 1 gele paprika, in dunne reepjes
  • 200 g aspergebroccoli
  • 1 bosui, in dunne ringen
  • 350 g bloemkoolrijst

Bereiding

 Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de marinade door elkaar.

Voeg de biefstukpuntjes toe en schep om zodat alles bedekt is met de marinade. Laat minimaal een half uur marineren.

Verhit een wok op hoog vuur met wat olie.

Schep hierin de biefstukpuntjes (zonder het vocht van de marinade) en bak ze 1 minuut aan.

Draai het vuur naar halfhoog en voeg de paprika en aspergebroccoli toe met een snuf zout.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met wat olie.

Bak hierin de bloemkoolrijst met een snuf zout en peper tot deze gaar is.

Serveer de bloemkoolrijst met de gember-biefstuk roerbak.

Garneer met de bosui.

 

 

Een reactie plaatsen

[Keto Weekmenu]
[Keto Weekmenu]